Реклама / Ads
6| 20587 |22.03.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: По 400 евро на смяна изкарва инспектор в ДАИ-Хасково

.
Шефът на ДАИ-Хасково Антон Ставрев, известен като диджей Тони
По 400 евро на смяна изкарва инспектор в ДАИ-Хасково. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Те са категорични, че през последните месеци мизата скочила със 100 евро заради политическата несигурност в страната.
 

Неписано правило за корумпираните служители било половината от заработеното да се отчислява нагоре по началническата верига. Напоследък от ДАИ-Хасково започнали да валят сигнали за продажба на шофьорски книжки. Транспортните фирми пък продължавали да си плащат като попове, за да не ги проверяват, категорични са източниците ни. В момента структурата се управлява от уволнения на два пъти от ДАИ Антон Ставрев, известен повече в региона като диджей Тони. Припомняме ви, че през май 2015 г. ДАИ-Хасково се прочу, след като излезе видеозапис със служител, който без каквито и да е притеснения си поиска подкуп от турски шофьор на ТИР.

За първи път Ставрев е махнат от ръководния пост в края на 2013 година от шефа си в София Димитър Ганев. Официалната причина била структурни промени на звеното. Според източниците ни, обаче зад това решение се криели множество съмнения за корупция. Те са категорични, че по това време ДАИ-Хасково приличала на мафиотизирана структура за рекет и изнудване на фирмите. Антон Ставрев светкавично потърсил правата си в съда, който го възстановил на работа. Новоназначеният в началото на 2015 г. директор на агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов, обаче прави същото като предшественика си Ганев, намирайки законова вратичка да се отърве от диджей Тони. Променя правилата, според които за поста „началник на ДАИ” се иска завършена магистратура. Антон Ставрев, обаче бил бакалавър от Варненския свободен университет, което не му позволило да запази апетитния си пост.

 

Любопитна подробност е, че процедурата при второто му отстраняване се забавя, тъй като Ставрев излиза в дълъг отпуск по болест. Някои допускат, че може в този период да търсел възможности да се закрепи. Недоволен от развоя на нещата диджея за втори път атакувал административния съд. С решение на магистратите в негова полза, в края на 2016 г. той за пореден път седнал в началническото кресло. За негов много близък авер на Антон Ставрев се сочи прословутия даиджия Ицо Хъша. В блога на Николай Колев-Босия за него е написано едно към едно:

„Ицо- по прякор „ХЪША” – от Свиленград. Той започна работа в София по времето на Валъо Божков. После се премести в Хасково преди 1г и сега преди 2 месеца излезе в интернет едно клипче с един турски камион как го изнудват за пари и този който се вижда на клипа го уволниха, а другия инспектор, който е бил с него на смяна е този Ицо-Хъша. За да не го махнат /Защото е човек на Владимир Колев-главен директор на ДАИ/ го преместиха в Стара Загора и той излезе в болнични.Този е човекът, който назначи последните 3-ма за по 25 000лв. Той ги намира, взима парите и ги дава в София. Ицо-Хъша има заведение в Свиленград което се казва „ХЪШ” и от там му казват така. В целия Свиленград се хвали и казва ,че който иска да започне работа в ДАИ Стара Загора да му приготви 25 000лв и веднага го урежда и започва!!!”

Запознати с аферите в ДАИ са категорични, че Антон Ставрев се чувствал сигурен за мястото си по две причини. Първата била свързана с предположения за „опасната” му близост с управляващи кръгове от ГЕРБ. Знаело се също така, че е биз-бизе с председателя на асоциацията на вносители на автомобили Христо Христов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7936 |22.03.2017 Само във Фрог: МВР блокира велинградско село заради политагитация от имам . 0| 4336 |21.03.2017 Само във Фрог: До 70 лв. за глас с преференция . 3| 8817 |18.03.2017 Само във Фрог: Изгоненият турчин-агент на турското разузнаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads