Реклама / Ads
0| 3602 |25.03.2017 НОВИНИ

Угасва осветлението на емблематични сгради в София

.
За девета поредна година Столичната община ще подкрепи инициативата Часът на земята като изгаси за час (от 20:30ч.) осветлението на емблематични за София сгради и паметници. Това съобщава пресцентъра на общината. Оттам припомнят още, че целта на световната инициатива е да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда.
 
През тази година затъмнени ще бъдат 17 обекта в центъра на града, между които са Храм-паметник „Св. Александър Невски“, Народен театър „Иван Вазов“, Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методии“, Паметника на Цар Освободител и СУ „Св. Климент Охридски“, Статуята на София.

„Участието в Часа на Земята е вече традиционно за Столична община. Тази година отново ще изгасим осветлението на най-значимите сгради в града. За екипа на общината предизвикателствата, свързани с опазването на околната среда са приоритет и затова участието ни е съвсем ествествено. Много е важно обаче точно по повод подобни инициативи да отчитаме съучастието на всички нас като граждани, в опазването на околната среда – малките усилия, като това да се изгаси осветлението, да се спира водата, когато не я използваме, да ходим повече пеша, са всъщност усилия, които имат голям общ ефект за природата. Призовавам всички софиянци да си загасят осветлението в събота от 20:30 часа и да се включат в Часа на Земята“, призовава зам.-кметът по екология Йоана Христова.

Важно е да се отбележи, че за няколко годни Часът на Земята се превръща в най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4340 |08.06.2016 Протест заради емблематичния плаж „Болата” . 4| 3967 |20.12.2014 Строежът на третата метролиния и осветлението - приоритети на София за 2015-а . 1| 5395 |03.11.2013 Емблематичният паметник Альоша в Пловдив лъсна окичен с лозунги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads