Реклама / Ads
4| 16142 |25.03.2017 ФРОГ МЮЗИК

Спасяват паметника на Бузлуджа с рок фестивал

.
Рок фестивала на Бузлуджа носи важно послание от Община Казанлък: Да се погрижим за Бузлуджа като културен паметник. Това сподели кметът на Общината Галина Стоянова пред общинския консултативен Съвет по култура и туризъм по време на представянето на проекта.
 
Бизнесменът Антон Каракоев и графичният дизайнер Иван Найденов са сред основните двигатели на инициативния комитет, разясниха идеята си за юлски рок концерт на Бузлуджа.

“Прегърнахме веднага идеята за този концерт и надяваме се, бъдещ рок фестивал на Бузлуджа, защото в това събитие има послание, за което община Казанлък работи и подкрепя отдавна. Посланието е за Бузлуджа – защото там има една природна, архитектурна и историческа даденост и тази даденост е наша – на Казанлък. Община Казанлък подкрепя инициативата точно заради тази идея, която изпъква зад рок-сцената - да фокусираме вниманието на държавниците ни към този паметник, за да се намерят сили да бъде ремонтиран и възстановен“, подчерта Галина Стоянова.

Инициатори на проекта са казанлъшки бизнесмени и общественици, които с активната подкрепа на Община Казанлък искат да възродят Бузлужда с новото събитие в местността „Бузлуджа - рок култура“ на 8 юли, т.г..  Предварителните очаквания са за публика от над 2 500 зрители и поне 3 български рок групи. Музикантите ще свирят на сцена пред входа на паметника, срещу публика със седящи места и къмпинг-зона. Планира се тридневен престой на палатките, от 7-ми до 9-ти юли, с осигурен кетъринг и логистика от община Казанлък.

„Бузлуджа е ценност за нас казанлъчани и е крайно време тя да стане известна като уникален архитектурен паметник, а не като символ на разрухата на една идеология. Време е да спрем да я идеологизираме и да се погрижим за Бузлуджа като културен паметник. И тук идеята за култура в концерта “Бузлуджа  - рок култура” и рок-музиката като културата, обединяваща хора от всички поколения е съществената”, коментира Галина Стоянова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3469 |15.03.2017 МК дава 40 000 лева за реконструкцията на паметника на Васил Левски в Ловеч . 13| 4493 |02.03.2017 Русия с нота към МВнР заради поругаването на паметника ”Альоша” . 0| 4647 |01.03.2017 Външно на Украйна осъди оскверняването на паметника на българските опълченци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads