Реклама / Ads
7| 5705 |26.03.2017 ПОЛИТИКА

Калоян Паргов: ГЕРБ и ДОСТ са се хванали за ръце и вървят заедно

.
Калоян Паргов
”Има данни за автобуси с гласоподаватели, идващи от Турция, които дават своя вот за ГЕРБ, а не за ДПС или ДОСТ в общини, в които няма компактно турско население”. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов при участието си. ”Всички помним, че ДОСТ направи услуга на ГЕРБ и по време на президентските избори с подкрепата си за Цецка Цачева. Явно двете партии си партнират. Хванали са се за ръце и вървят заедно, независимо от факта, че това е против интересите на България”, коментира още Калоян Паргов.
 

В предсрочните парламентарни избори очевидно победата е на ГЕРБ, но според Калоян Паргов в тях голям успех регистрира и БСП. Прогнозните 28-29% показват удвояване на резултата в сравнение с вота през 2014 година, отбеляза лидерът на столичните социалисти.

 

"Повтаряме резултата от първия тур на президентските избори през есента, което категорично отхвърля и едно друго обвинение срещу БСП", добави той. - Говоря за обвиненията, че резултатът на изборите за държавен глава не бил на БСП, а бил протестен вот и заслуга само на президента Румен Радев".

 

Калоян Паргов заяви също, че БСП ще бъде дисциплинираща опозиция със солиден брой депутати, ако прогнозните резултати на предсрочните парламентарни избори се потвърдят. "Промяната започна, процесът е динамичен и очевидно ще изисква повече стъпки. Няма как да стане от веднъж, коментира още лидерът на столичните социалисти.

 

Следващите управлаващи в Народното събрание трябва да са наясно, че този модел, по който правеха политика през последните две години, няма как да бъде продължен. Той беше отхвърлен още на президентските избори“.

 

"Според Калоян Паргов, зад прогнозираната минимална загуба на БСП се крие бъдеща голяма победа. "И тя няма да е само на БСП, а на България, обясни той. - На хората на България за една променена държава с друг модел на управление. Гражданите вече го поискаха. Виждаме, че всички партии говорят за доходи, за пенсии, за справедливост. Десните влязоха в риториката на лявото в тази кампания".

 

Предстоящото европейско председателство на България ще действа като райски газ на политиците, смята Калоян Паргов. "То ще успокоява обстановката в новия парламент и всички ще търсят стабилност и увереност. Защото това е необходимо за председателството ни на ЕС през първата половина на следващата година, коментира той. - Казвам това предвид очертаващите се несигурни конфигурации за съставяне на правителство, ако прогнозните резултати от предсрочните парламентарни избори се потвърдят".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3677 |17.03.2017 Калоян Паргов: Не може да слагаме знак за равенство между различните видове инвалидности . 1| 3823 |23.02.2017 Паргов: Не може да се подготвят честни избори с кадри на ГЕРБ . 1| 3895 |09.02.2017 Паргов: Фандъкова се опита да покаже, че няма общо с „Топлофикация”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads