Реклама / Ads
8| 4051 |27.03.2017 НОВИНИ

Симеонов: Условието ни пред ГЕРБ ще е 6 секции в Турция

.
Валери Симеонов
Дали ще направим коалиция с ГЕРБ въпрос, свързан със съгласуване на програми. Преди това ни отне около месец. Сега не знам колко ще отнеме. С Цветанов добре се сработихме, но сега.. зависи. Това каза Валери Симеонов по БТВ.
 
Снощи се поздравихме в духа на доброто възпитание. Разбрали сме се да се видим, за да видим как ще се развият нещата за напред. Имаме разговор с всички български партии. Много от нашата програма ги видяхме в ГЕРБ. Сериозно се разминаваме за преработката на ИК. Ние искаме да не се откриват повече от 6 секции в Турция. Виждате ли колко ентусиазирано гласуват там и променят мандатите в НС. В това състояние се творят безобразия, които са в ущърб на държавата. Има начин да се затвори границата за хората с двойно гражданство. Не искаме промяна по отношение на мажоритарен вот като на референдума. Това ще осигури безкрайна победа на ГЕРБ. Това няма да стане.

Слави Трифонов, ако имаше кураж да провери своето влияние, можеше да се яви на избори. Това гласуване за референдума беше по инерция, когато на хората им бутат още една бюлетина в ръцете, без да осъзнават последствията от едно такова гласуване. Има някои позиции, по които имаме разминаване. Имаме и много съвпадения.

Може да участваме в управлението. Ситуацията вече е друга. Ние се явяваме първи евентуален партньор. Сега пак ги имаме задръжките, но трябва да се договаря. Марешки много бързо си променя позицията. Беше казал за нас, че сме дребни, че сме никои. Каза, че ще говори или с Борисов, или с Корнелия. Ние сме много малки. Неприятно е някой да ти дава оценки. Казах в началото, че сме готови да преговаряме с всяка българска партия. Не знам каква е идеологическата платформа на тази партия. Ще ми хареса като си свършим работата. При разговори с БСП ми направи впечатление, че бяхме на едно мнение по много теми. Мисля, че с тях няма да има проблеми. Не вярвам на ДПС. Те са вече четвърта сила. Може с малко, но е факт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3790 |27.03.2017 Валери Симеонов: Може и да участваме в управлението на ГЕРБ . 7| 4963 |27.03.2017 Валери Симеонов: Можем да направим правителство с ГЕРБ . 6| 5570 |26.03.2017 Буруджиева: Борисов няма да спази предизборните си обещания . 4| 4191 |26.03.2017 В. Симеонов: Разочарован съм, очаквахме повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads