Реклама / Ads
1| 5650 |28.03.2017 ПОЛИТИКА

Мирчев: ГЕРБ и Патриоти – нестабилно, но пък сигурно управление

.
Ако съберем ГЕРБ и Патриотите, се получава едно сравнително нестабилно, но пък сигурно управление. Това коментира предприемачът и член на ”Да, България” Иво Мирчев. Най-вероятно ГЕРБ ще си осигурят още няколко депутати от други парламентарни групи и мнозинство ще има. Целта ще бъде до председателството на Европейския съюз (ЕС) да има стабилно мнозинство, обобщи той.
 
Мирчев добави, че ДПС пък е показало във времето, че помага на ГЕРБ, макар и негласно, в моменти, в които се приемат важни закони.

"Не очаквам стабилно управление в никакъв случай, моето мнение е, че ще има нови избори, може би в началото на другата година", допълни още Мирчев.

По думите му, парламентът е малко по-различен от това, което очаквахме и нито една от партиите, които са по-скоро вдясно, не влезе. "Много трудно е да се определи коя партия е дясна в момента. "Да, България" не влиза в тази категория, различава се от традиционното дясно", поясни той.

Иво Мирчев допусна, че е възможно и БСП да направи правителство на малцинството, но левицата не е в кондиция за съставянето на такова. "Мисля, че ще се готви за следващо правителство, за да стане по-силна", прогнозира той.

По отношение на това, че Радан Кънев обвини "Да, България", че не са се обединили и нямат представители в 44-я парламент, Мирчев заяви, че не смята, че е логично лидер на една политическа сила да обвинява друга, особено такава, която е на десет седмици и за която е "най-нормалното да се яви на избори."

"Ние вече сме политически инструмент, започваме да работим по секторни политики, както и много активна работа с хората и привличане към нашите цели. За десет седмици постигнахме един не лош резултат", заключи Иво Мирчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4234 |07.07.2015 Гришо се разделя с треньора си . 0| 3906 |12.05.2015 Гришо започна с победа в Рим . 0| 4668 |08.05.2015 Гришо падна от Надал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads