Реклама / Ads
11| 5452 |28.03.2017 НОВИНИ

”Шоуто на Слави” под въпрос. Спирането е цензура, категоричен е Трифонов

.
Слави Трифонов
Спирането на шоуто е цензура. Това каза телевизионният водещ Слави Трифонов пред журналисти. Той и екипът му дадоха пресконференция по повод спряното предаване в понеделник вечерта от ръководството на БТВ.
 

Все още не е ясно дали и тази вечер ще има шоу. По време на срещата се разбра, че билетният център не продава билети за „Шоуто на Слави”, което поставя под въпрос излъчването му и тази вечер. Трифонов призна, че не знае за спряната продажба на билетите, но уточни, че ще спази договора си с телевизията и ще произведе предаване. „Ако не продават билети.... горкият аз”, пошегува се той.
Слави Трифонов все още не е наясно защо шоуто е било свалено. Обясни, че в него не е имало нищо необичайно. Диктор е изчел отвореното писмо, разпространено по-рано през деня от всички медии. След това е бил пуснат химна на България, изпят от 15 000 наши сънародници в зала „Уембли” в Лондон. По-късно пък комиците продължили с традиционните си шаржове. Продуктът, както изисква договора, е заснет от 20,30 ч. до 21,30 ч., след което е представен на телевизията. Към 22,10 ч. екипът на Слави е бил уведомен писмено, че няма да има предаване. От тогава шефовете на БТВ не са свързвали с него.

 

„17 години произвеждам телевизионно предаване и за първи път се случва нещо толкова сериозно. Това е цензура. По отношение на референдума, ние- аз и моят екип, се придържаме към онова, което искат хората. Спирането е свързано с писмото, но защо-не знам. Аз не нарушавам нито закона, нито договора ми с БТВ. Шоуто не е само с развлекателен характер. Изразяваме нашата позиция за референдума и тя е като на свободни граждани на страната. Причината за спирането на предаването е нелепа. Свободата на словото си е свобода. Тя е гарант, че живеем в демокрация. В писмото съм потърсил правата си в първо лице. Няма да предизвиквам бунтове. Мисля да протестирам сам”, уточни Слави Трифонов.

Той напомни, че битката за референдума върви повече от една година и това не е нещо ново за телевизията. Освен това преди парламентарните избори в шоуто беше изчетено подобно на вчерашното писмо, отново свързано с искане политиците да се съобразят с вота на 2,5 млн. българи, които подкрепиха референдума. Резултатът не може да бъде заметен. Не можем да се правим, че това не е било. Това е долно и неприемливо”, подчерта водещият. И допълни: „В писмото си казах , че политиците имат две седмици да започнат разглеждането на референдума, а до два месеца да вземат решение за промяна на политическата система, както поискаха хората. В него казах аз какво ще направя. А за останалите хора-ще видим”.

Трифонов напомни, че България заема незавидното 113 място по свобода на словото. Силата е във вас, обърна се той към медиите, след което смени тона: Леко сте повяхвали и вие!

 

На въпрос на Фрог дали някой политик го е потърсил от снощи заради спряното предаване, той каза категорично: Не! Обясни, че не се е впуснал досега в политиката, за да тежи на мястото си и да прави това, което може най-добре. Останах там, където съм по-адекватен, уточни той. Запитан дали вече е по-близо до политиката, обаче отвърна: Може и така да се каже. Каквото е необходимо ще направя пред парламента”, подчерта той. Слави Трифонов намекна, че може да се премести в друга телевизия. Мачът с мазетата съм го играл. Като бегач с препятствия се чувствам. Действам съобразно обстоятелства. Долно е да се замете референдума. И много хора са ядосани”, заключи той.

 

Междувременно от БТВ разпространиха съобщение по повод скандалното спиране на шоуто:  В него се казва: "Уважаваме професионализма на екипа на "Седем Осми" и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV".


Слави Трифонов и екипът му и тази вечер ще пуснат писмото в предаването





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3947 |13.01.2017 Председателският съвет в НС се събра заради ”Шоуто на Слави” . 8| 4711 |21.12.2016 ”Шоуто на Слави” внесоха допълнение към предложението за изборните правила . 7| 4947 |21.12.2016 „Шоуто на Слави” показа изборните райони . 1| 3930 |19.12.2016 Съдиите разделени на мързеливи и работещи, пишат на ”Шоуто на Слави”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads