Реклама / Ads
22| 7296 |28.03.2017 ПОЛИТИКА

Решетников: За Русия ГЕРБ и БСП са горе-долу еднакви

.
Леонид Решетников
За Русия ”е от значение да не разглежда изборния резултат в рамките на старата схема, според която социалистите са проруска партия, а ГЕРБ е против Русия”, предупреждава бившият шеф на руското външно разузнаване, после ръководител на руския ”Институт за стратегически изследвания”, а сега представящ се като политолог, ген. Леонид Решетников пред руската телезивия ”Царьград”, цитирана от Медиапул.
 
"Това не е така. В това отношение двете са горе-долу еднакви. И социалистите, по-точно партийното ръководство, не е много различно от ръководството на партията ГЕРБ. И едното, и другото много силно зависят от Брюксел", заявява той.

БСП "все говори за развитие на отношенията с Русия, но веднага щом дойде на власт, прави всичко, за да не се подобряват реално тези отношения", казва Решетников.

"По принцип социалистите обещават предизборно завой към Русия, а после остават на предишните си позиции", обяснява той.

 

Електоратът и на двете партии според него симпатизира на днешна Русия горе-долу в еднаква степен. Но привържениците и членовете на БСП са "по-скоро съветофили", а избирателите на ГЕРБ - "класически русофили. Сиреч хора, симпатизиращи не на Съветския съюз, а на историческа Русия".

 

Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна, заяви руският заместник-външен министър Алексей Мешков, цитиран от ТАСС.

 

"Тази тема за намеса на Русия в едни или други избори в европейски държави вече взе да втръсва. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е месила и се е стремяла към конкретни резултати, тогава може да се каже, че които и да е избори в една или друга европейска страна, без значение как са завършили, са резултат от руска намеса", каза Мешков.

 

 "И в този смисъл ръководителите на ГЕРБ са даже по-предсказуеми. По-ясно е как да правиш бизнес с тях", констатира Решетников.

 

Той отбелязва, че трета сила след изборите, макар и с "незначително количество гласове" е станала "партията на патриотите". Според него тази партия е "праобраз на консервативните движения, които покълват в Европа".

 

"Изборите показаха, че избирателната маса е за сътрудничество с Русия", заявява разузнавачът-политолог, като не е ясно на какво базира твърдението си. Според него обаче, "в ръководството на страната засега ще бъдат представени хора, които зависят от Евросъюза, от Брюксел". "И тази зависимост струва два милиарда. Ако България не получи тези пари, ще загине. Всичко в България се държи на туризма от Русия и на тези 2 милиарда", заключава Решетников без да е ясно за какво точно говори..

 

След президентските избори у нас през миналата година бившият генерал от КГБ се похвали, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е споделила с него в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент. Тя отрече твърдението му и го определи като "компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси". Дни по-късно, след като скандалът се разрасна, Нинова призна, че се е видяла с руския генерал, но уж случайно и сред други хора, като въобще не са обсъждали Радев, а общата политическа обстановка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3861 |27.03.2017 И ЕС скочи на Русия за арестуваните демонстранти . 2| 4606 |14.03.2017 В Русия търсят космонавти за Луната . 11| 5866 |12.03.2017 Проф. Иво Христов: ЕС първи трябва да отмени санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads