Реклама / Ads
9| 10998 |30.03.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Даиджии в Хасково дерат с рушвети като за световно, поставиха бизнеса на колене

.
Шефът на ДАИ-Хасково Антон Ставрев, известен като диджей Тони
Даиджиите в Хасково дерат в момента с рушвети като за световно. Това разкриха пред Фрог нюз вътрешни хора, свидетели на корупционните схеми. ДАИ-Хасково се управлява от Антон Ставрев, по известен като диджей Тони. Твърди се, че без негово знание никой от подчинените му не предприемал нищо на своя глава.
 
От близо половин година на инспекторите са спуснати твърди тарифи за жилене. От тях се искало само да се отчитат в края на смяната. Дадени са указания да се действа активно нощем, за да се избегнат непредвидени тайни записи от пострадали. Нещо повече, служителите били снабдени с тапи за заглушаване на сигнала. Шофьорите на камиони пък се викали за разговор зад машината, така че да се избегнат снимки и записи от камери. За 12 часа през ръцете на даиджиите минавали по около 60 камина, като почти всеки шофьор се щавел с 20 до 50 евро, в зависимост от провинението.

Пари се събирали и от другите направления на работа. Така например за шофьорска книжка се „кихало” по 500 евро. Шефовете на транспортни фирми пък броели по 200 лв. на камион за месец, за да не ги закачат. Такситата също трябвало да се отчитат. „Такса спокойствие” за тях варирала от 30 до 50 лв. месечно. За да отчитат все пак някаква контролна дейност, от ДАИ-Хасково спуквали от проверки самостоятелните играчи в бранша. По 1000 лв. пък броели на ДАИ от пунктовете за технически прегледи. Това било годишното им отчисление, за да не ги затворят. Скъпо излизало и на мераклиите да се сдобият с лиценз за превоз на опасни товари. Тарифата за издаването на такава карта не падала под 500 лв. Наши и чужди шофьори, както и шефове на транспортни фирми вдигнали ръце от рекета, който упражняват върху тях инспекторите от ДАИ-Хасково. Те се заричат, че ще изчакат да се състави новото правителство и лично ще се обърнат за помощ към новия транспортен министър. „Решени сме и на по-твърди действия, ако даиджиите не се укротят. Все са се събирали пари, но такова чудо не е било”, признаха пред Фрог потърпевши.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4783 |30.03.2017 Само във Фрог: В Кричим купуват "стара, ама златна” лимузина . 0| 4577 |30.03.2017 Служители на ДАИ-Хасково отиват на съд за подкупи . 3| 4740 |29.03.2017 Само във Фрог: Б. Сарафов все пак отива на съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads