Реклама / Ads
2| 14179 |04.04.2017 ЪNDERGROUND

Майката на убития Стоянов: Да разпуснат съда, ние да се саморазправяме

.
Убитият Стоян Стоянов
По-добре да разпуснат съда. Той никаква работа не върши. Да оставят на нас да се саморазправяме. Поне така ще имаме шанс да получим възмездие преди да сме си отишли от този свят. Това каза пред Фрог нюз майката на убития бургаски бизнесмен Стоян Стоянов- Милка Господинова. Повод за отчаянието й е, че делото срещу петимата обвиняеми се точи вече 6 години.
 
Припомняме ви, че Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6 март 2008 г. Полицаите откриха трупа му през октомври 2009 г. в местността Горска нива край несебърското с. Паницово. На подсъдимата скамейка седнаха Стоян Петров и Стоян Колев като физически извършители, Галин Костов и Станислав Михайлов като поръчители и Нено Стоянов като посредник. Съдебната сага се проточи заради връщане на делото от втора на първа инстанция. Преди това сочените за убийци Петров и Колев получиха по 18 години затвор. Другите трима бяха оправдани. Междувременно Станислав Михайлов-бивш шеф на Агенцията за държавни вземания, безследно изчезна, а Галин Костов стана ЧСИ във Варна.

„От януари досега делото се отлага 4-5 пъти. Съдията е спокоен, не бърза за никъде. На последното заседание миналата седмица процесът беше отложен заради неявяване на ключов свидетел, който забележете е дал показания пред съдия. Учудих се, когато казаха, че дори бил нередовно призован. Това се използва за повод делото да не върви към произнасяне на присъди. Така можем да тъпчем на едно място с години. Времето минава, а на подсъдимите вече не им пука. В съдебната зала дори ни слагат да седнем един до друг. Убеден съм, че за тези хора лобира някой на високо. Те имат достатъчно средства, за да си плащат там, където трябва”, категорична е почернената жена. Тя останала шокирана, след като на делото не определили дори дата за следващото съдебно заседание. Уж трябваше адвокатите в следващите дни да кажат кога са свободни. Още не са го направили”, допълни Милка Господинова. До този момент тя е писала куп жалби на различни инстанции. Последно ще сезира и Инспектората на ВСС. Преди няколко месеца почина бащата на Стоян. Не доживя да види убийците му в затвора. Дано аз да успея, заключи тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4219 |23.03.2017 Зам.-министър опитал да спаси убития полицай в Лондон . 5| 4312 |26.02.2017 Хиляди руснаци на шествие в памет на убития Немцов . 0| 4392 |10.02.2017 Страсбург е отхвърлил жалбата за убития турски рибар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads