Реклама / Ads
6| 19713 |06.04.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Зам.-шеф на ДАНС на крак при КОЙ в х-л „Берлин”

.
Недялко Недялков
Зам-шефът на ДАНС Недялко Недялков е бил засечен два пъти в х-л „Берлин” през последния месец. Това научи Фрог нюз от източници в службите за сигурност. Обществена тайна е, че там се събира политико-мафиотският модел КОЙ. На килимчето депутатът от ДПС Делян Пеевски привиква хората си, за да им дава указания.
 

В последно време Недялков, който минава за особено близък на КОЙ, бил силно притеснен за мястото си. Имал опасения, че може с идването на новата власт, да бъде уволнен. Такива информации се появиха и в медиите. Фрог писа, че за поста зам.-председател на ДАНС усилено се спряга бившият главсек на МВР Светлозар Лазаров.  Угрижен, Недялков влязъл в хотела, но и така угрижен излязъл. Същият бил резултатът и от второто посещение в х-л „Берлин”. Това дало основание на подчинените му да мислят, че нещата около него не са толкова розови. Недялков изглеждал унил и угрижен. Според запознати зам.-шефът  за първи път отишъл във въпросния хотел. Твърди се, че обичайно за по-голяма секретност срещите си с Пеевски правел в  друг офис, намиращ се на ул. "Екзарх Йосиф".  Политици смятат, че за Пеевски било все едно дали Недялков или Лазаров ще седи  в началническото кресло, тъй като и двамата ще му се подчиняват.

Агенти на ДАНС признаха, че едно от направленията, за които Недялко Недялков  носи отговорност е оръжейният бизнес. Много негативи се натрупаха напоследък в тази насока, особено след като се разбра, че България изнася оръжие за терористите в Сирия. Твърди се, че той оглавявал и звеното за борба с контрабандата на цигари. Както е известно турските служби подпукаха Делян Пеевски именно заради нелегалния износ на папироси от Булгартабак.

 

Решаваща роля за издигането на Недялков в службите за сигурност изиграл неговият роднина Митко Събев-бивш дипломат и част от кръга „Монтерей”.

Преди това се подвизавал из офисите на първите силови групировки, обитаващи комсомолския хотел "Орбита", недалеч от японския хотел в столицата. Там той бил ползван повече като момче за всичко, отколкото като бизнесмен с качества. Поради тази причина колеги го майтапели, че всъщност истинското му име е Недодялко Недодялков.

 

Други източници на Фрог нюз припомниха, че Недялков е от Хасковско и преди се ползвал с покрепата на бившия вече зам.-шеф на ДПС и зам.-председател на парламента Христо Бисеров. Припомнят също, че Недялков е оглавявал дирекция "Класифицирана информация" на агенцията в периода, когато от ДАНС изтичали документи, секретни данни и компромати като от пробита кофа. Въпреки това той не бил наказан, макар да било доказано, че именно  от агенцията са били изнесени разговорите мижду Бойко Борисов и ексшефът на митниците Ваньо Танов, станали известни като скандала "Мишо Бирата". Тогава Цветлин Йовчев, който бе директор на ДАНС, се обиди и подаде оставка, но Недялков дори не бе споменат, а по-късно дори издигнат.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9454 |06.04.2017 Проф. Христова за Фрог: Сидеров-рисков, Марешки-еднодневка . 0| 5475 |05.04.2017 След искане на Фрог: Публичен жребий за съдиите по делото „Килърите” . 0| 6265 |05.04.2017 Само във Фрог: Схемите, по които незаконно ни подслушват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads