Реклама / Ads
11| 24547 |06.04.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Вижте връзката на Радев с Библиотекарите от модела КОЙ

.
Евгени Манев
Съществува гореща връзка между президента Румен Радев и т. нар. Библиотекари, които са част от модела КОЙ. Тя минава през Евгени Манев- шеф на катедра „Национална сигурност” към въпросното школо, установи проверка на Фрог нюз.
 
Двамата са особено близки. По време на предизборната кампания, Манев беше част от личния му щаб. Прави впечатление, че през цялото време го следва плътно навсякъде. По време на пресконференцията в изборната нощ Евгени Манев застана на трибуната до победителя, рамо до рамо с други партийни величия от БСП.

Според източници на медията ни именно Евгени Манев завел при новоизбрания президент два пъти бившият шеф на МВР и ДАНС Цветлин Йовчев, за да посочи кой да оглави вътрешното ведомство в служебното правителство. Известно е, че самият Йовчев е част от катедра „Национална сигурност”, която се оглавява от Манев.

Любопитна подробност е, че Манев е рецензент на дисертацията на Йовчев, озаглавена „Система-оценка” в Библиотекарския. Йовчев посочва Пламен Узунов, който пък е докторант във висшето училище, окупирано от кадри на държавна сигурност. Има и друга интересна подробност. Още преди няколко години като шеф на ВВС Румен Радев става герой на специализирано списание, издавано от Библиотекарите. По този повод експерти по сигурност твърдят, че още от тогава Радев влиза в полезрението на т.- нар. „шестаци”. Твърди се, че в момента по линия на националната сигурност, както и по други злободневни въпроси, Радев се допитва до Библиотекарите. Във въпросната катедра, освен Цветлин Йовчев, може да се видят и имената на бившия шеф на ДАНС Константин Казаков, както и на Маргарита Попова- вицепрезидент.

Съдбата среща Манев и Радев в авиобаза „Равнец”, като първият става началник на втория. Отношенията им, обаче не се изчерпват само с летателната машина и лупингите във въздуха. По-късно, докато Радев гради кариера, завършва военната академия. Тогава Манев го посреща като неин зам.-ректор.

През май 2008 г. облаците над главата на Евгени Манев се сгъстяват. Тогава Софийска окръжна военна прокуратура образува три дела за ощетяване на армията. Според обвинителите Министерството на отбраната е било ощетено с над 10 млн. лв. Първото производство е срещу началника на Военна академия „Георги Сава Раковски” ген.-майор Евгени Манев. Генералът е проверяван за неизпълнение на служебни задължения и злоупотреба със служебно положение при сключване на договори с фирми за строително-монтажни работи. Според предоставените данни МО е било ощетено от далаверите с около 130 000 лева. Малко след като гръмва скандала, Манев е махнат от поста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 23231 |06.04.2017 Само във Фрог: Светлозар Лазаров разследвал бъдещият министър Гамизов . 6| 19761 |06.04.2017 Само във Фрог: Зам.-шеф на ДАНС на крак при КОЙ в х-л „Берлин” . 3| 9469 |06.04.2017 Проф. Христова за Фрог: Сидеров-рисков, Марешки-еднодневка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads