Реклама / Ads
18| 35225 |10.04.2017 ГЛАСЪТ

Енергийният вампир впи зъбите си в България още по-дълбоко. Със съдействието на политическата ни мафия.

.
Два дена след изборите обявиха, че цената на руския газ се увеличава с още 30%. Решението е взето още на 10 март, но е държано в тайна от широката общественост до изборите. Тарикатите ще се свършат, като измрат балъците.
 
Още преди президентските избори писах, а и споменах в национален ефир, че издигането на кандидатурата на Цецка Цачева за президент е умишлен ход, който цели да предизвика поредната изкуствена политическа дестабилизация. Дори го казах в национален ефир при гостуването си в студиото на Милен Цветков. ГЕРБ много добре знаеха, че Цачева няма шанс. И когато казвам мимикрия, имам предвид следното:

Каква е целта на мероприятието?!


Още тогава споменах, че с поредната изкуствена политическа криза се цели удължаването на действието на картела при горивата, организиран от монополиста Лукойл. Щетите за икономиката ни само по това направление са 2 милиарда лева годишно. Акцизът върху горивата в България е най-нисък в Европа. Само 65 ст. на литър. В Германия е 1,20 лв. на литър. А крайната цена е сходна. Там държавната хазна прибира от всеки литър 1,20 лв. а за петрола, преработката му, транспорта, търговската надценка и ДДС остават около 90 ст. (виж по-подробно тук – https://istinata.bg/?p=1394 ) .

 

Тук за това плащаме 1,45 лв. Сметката е елементарна. Т.е. търговската надценка у нас е 4 пъти по-висока. В Германия е 10 ст., а у нас е над 40 ст. на литър. НАП и поредица от финансови министри упорито продължават да се правят, че не виждат грабежа, извършван от картела и задължението на Лукойл към хазната ни за над 5 милиарда лева. За 10 години отчетени над 60 милиарда лева приходи и нито стотинка печалба. И то при свръхнадценка и монополно положение?!!?!

 

Тогава споменах, че поредната изкуствена политическа криза цели и забатачване на кражбата от КТБ – руска банка, създадена като структура още през 1988 г. по Живково време, в която от правителството на НДСВ, Тройна коалиция и ГЕРБ се наливаха парите на държавните предприятия, за да се финансират обръчи от фирми на ДПС.

 

През тази банка руснаците докопаха и БТК, и Булгартабак. През нея финансираха паразитни политически проекти като „България без цензура” , изкупуване на медии – вестници, телевизии, радиа, сайтове, търговски вериги. С парите на държавните ни предприятия!

 

Както виждаме, скоро ще станат три години от фалита на банката, а синдиците са върнали само 60 милиона от източените 4 милиарда. Няма и осъдени, а прокуратурата си бърка в носа.

 

С поредната изкуствена политическа криза се удължи и далаверата на енергийната мафия, контролирана от Кремъл. ФАКТ!

 

Решението за поскъпване на руския газ с 30% е взето още на 10 март, но не е отразено от медиите. Пазиха го услужливо като публична тайна до провеждане на изборите.
Никой от политиците по време на дебатите дори и не спомена за това поредно ограбване на България…Никой не повдигна и въпроса за картела при горивата и убийствената свръхнадценка.

 

Никой политик или журналист не посмя да ме покани, за да изложа публично, в национален ефир, в национални медии тези факти и официални документи, да се разясни на хората за какъв грабеж иде реч и с колко милиарда се ощетява България ежегодно. Малкото ми участия по въпроса с картела при горивата и експанзията на руския империализъм дори са заличени от сайтове на телевизиите. Страхливци и ибрикчии!

 

Та…да си дойдем на думата.
Европейската комисия обяви, че ще глоби Газпром заради монополно поведение и свръхцени в някой от държавите в Източна Европа.

 

Заплашен от милиардна глоба Газпром заяви, че е готов да предоговори цените за нас и да ги понижи. (виж тук по-подробно https://istinata.bg/?p=1459 и с линк към официалния документ )

 

Вместо това днес обявяват НОВО ПОСКЪПВАНЕ на руския газ и то с 30%. !!!

 

Това означава по-високи сметки за парно, по-високи сметки за индустрията, по-голяма неконкурентност. Това означава съкращаване на работници в химическата, азотноторовата, циментовата, металургичната промишлености, където стойността на газа достига до 60% от себестойността на производството. Колкото и ниски заплати да плащат, колкото и да укриват данъци, няма как да компенсират цена на основния си енергоносител, с 50% по-висока, отколкото на конкурентните си предприятия в нормалните държави.

 

30 % поскъпване означава, че вместо 10 милиарда годишно, ще плащаме на Русия 13 милиарда. Т.е., вместо да плащаме около 6 – 7 милиард годишно – при нормалната цена като за повечето европейски държави, ще плащаме 13 милиарда.

 

Цената на руския газ се определя по коефициент, който зависи от международните цени на петрола, а в сравнение с преди 2 години, те са над два пъти по-ниски.

 

Въпреки това обявяват нова поскъпване.

 

Замисляте ли се защо кабинетът на Герджиков, назначен от Радев, не се заинтересува от предложението на Газпром за понижение на цената?! Защо веднага не се възползва от предложението на Газпром за предоговаряне и сваляне на цената?! А защо от БСП не потърсиха сметка от своя кандидат Радев и назначеното от него правителство?!

 

Замисляте ли се защо България не поставя официално искане за предоговаряне?!

 

Може да го направят още днес. Още на следващия ден, след като Газпром, под заплахата от глоба 10 милиарда евро, обяви, че е готов да предоговори и понижи цената за нас?!

 

Моментът е добре избран в политическото безвремие, умишлено създадено от политическите сили.

 

Сещате ли се за какви продажни руски мекерета иде реч?!

 

Сещате ли се за какъв безроден слугинаж става въпрос?!

 

Сещате ли се защо България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, половината от които заминават в Русия през сметките за парно, за ток, за резервоарите ни, за мобилни оператори и интернет, за цигари и т.н.
Сещате ли се защо не се чува гласец нито от ГЕРБ, нито от клетите „патреоте“ и ДПС, нито от БСП ?!

 

Сега е много удобно на политическите сили да поставят народа пред свършен факт и да кажат – ми, не бяхме ние. Това е целта на поредната политическа мимикрия. Да, ама точно вие го укривахте, точно вие избрахте това правителство, точно вие утре сте длъжни веднага да поискате предоговаряне и сваляне на цената.

 

Вярвате ли, че ще го направят?!

 

А случайно да сте чули така наречените Обединени патриоти да се опитат да защитят националния интерес?! Заедно с ДПС те участват в тази схема. Те са скачени съдове на една обща хранилка. Паразити! Те са удобните патерици на БСП и ГЕРБ. Ибрикчиите на руския енергиен империализъм.

 

Представяте ли си в каква мръсна руска кочина живеем?!

 

Факт – само по направление газ и горива към Русия ежегодно поемат над 16 милиарда лева. И то по най-скъпите цени!!! Сега – още 3 милиарда отгоре. За десерт – 4 милиарда от КТБ, 1,2 милиарда за два безсмислени реактора, БТК, Булгартабак, аптечни и хотелски вериги, ТЕЦ-ове руска собственост, търговски вериги…Над 30% от икономиката ни днес официално е в ръцете на руския империализъм и поне още 30 % в ръцете на техни подставени лица и офшорки. Да не споменавам Черноморието, че ми причернява. От години нямам близък, познат, колега, приятел, който да избира почивка по нашето Черноморие заради шума, мръсотията, презастрояването, бетонирането и окупирането на плажове от наши и руски олигарски. Всъщност, броят на туристите, които посещават Черноморието ни е по-малък от туристите, посещаващи Прага. Но това е друга тема…

 

5% от 16 милиарда прави 800 милиона лева. Мислите ли, че със 800 000 000 лв. Кремъл не може да си купи парламент, правителство, президент, избори, съдебна система?! Всъщност – купил ги е много отдавна и дори не е необходимо да дава процент. Политическата ни мафия дължи властта си на Кремъл. Нещо повече – над 50% от парите по европейските фондове се усвояват от мафията, свързана с Кремъл.

Казах ви – гласувате за същите – получавате същото.

 

И нека сметнем нещо елементарно. 2 милиарда горница при картела с горивата. 40 % по-скъп руски газ при годишно потребеление от 10 милиарда – 4 милиарда лева. Сега – още 30% увеличение.

 

Близо 10 милиарда лева годишно потъват в ненаситното гърло на Кремъл и хранутят една паразитна империя само по тези две направления от свръхнадценка. Обслужвани от политическата ни мафия, псивдопатриоти-ибрикчии и продажници.

 

По 5000 лева на всеки пенсионер годишно.

 

Честити Ви по-високи сметки за парно!

 

P.s. Моля за максимално споделяне!


Георги Георгиев

Блог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7196 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори! . 15| 10131 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 12| 6206 |13.04.2024 Войната на снимките: Българският елит плаче за „тоягата на Хувър“, но няма народ да удари! . 14| 6452 |10.04.2024 Безценен съвет: Вече сте мъртви, но запазете самообладание. Да живее шефът!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads