Реклама / Ads
5| 7310 |16.04.2017 НОВИНИ

Северна Корея направи неуспешен опит да изстреля ракета

.
Северна Корея направи неуспешен опит да изстреля ракета от полигон, разположен в западната част на страната, съобщава агенция Yonhap, като се позовава на Комитета на началник щабовете на Южна Корея.
 
По данни на министерството на отбраната на Южна Корея в неделя КНДР е провела неуспешно ракетно изпитание. „Северна Корея се опита да проведе изпитание на неидентифициран тип ракета от областта Синпо в провинцията Хамкьонг тази сутрин, но подозираме, че изстрелването се е провалило“, пише в официално заявление на министерството, цитирано от "Фокус".


Според тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ изстреляната днес изпитателно севернокорейска ракета „се е взривила почти веднага“ От там се посочва, че видът ѝ все още се установява. Източници от властите на страната смятат, че не става дума за междуконтинентална балистична ракета.
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис съобщи, че президентът на страната Доналд Тръмп и неговият военен екип са наясно с ракетното изпитание.
Южнокорейското външно министерство посочи, че деянието на КНДР заплашва целия свят и предупреди, че ще бъдат предприети наказателни мерки, ако в бъдеще има по-нататъшни провокации.„Северна Корея демонстрира разнообразие от нападателни ракети на вчерашния военен парад и посмя да изстреля балистична ракета днес. Това е демонстрация на сила и заплаха към целия свят“, пише в официално заявление на южнокорейското МВнР.
„Изглежда, че вече е планирано повторно изстрелване след по-ранното“, заяви южнокорейския военен експерт Ким Дон-юб. „Изстрелването може да е на нов тип ракета или на модернизиран стар модел“, добави той.


Британското министерство на външните работи сочи, че „е загрижено от докладите за новото ракетно изпитание на Северна Корея“ и че „следи ситуацията отблизо“
Към канцеларията на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе е създаден кризисен щаб за събиране на информация за новото ракетно изпитание.
Изпитанието се провежда само ден, след като Северна Корея демонстрира близо 60 ракети, включително и такива, смятани за нов модел междуконтинентална балистична ракета, по време на грандиозен военен парад по случай 105 години от рождението на първия лидер на страната Ким Ир-сен. Междувременно вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е започнал планираната си предварително обиколка на Азиатско-тихоокеанския регион, която ще започне от Сеул.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10856 |12.04.2017 Цветанов: Фалшивите новини направиха Радев президент . 5| 3879 |11.04.2017 Тръмп заплаши Северна Корея . 2| 5451 |11.04.2017 Северна Корея готова за война със САЩ . 3| 4841 |11.04.2017 Президентът Радев ще направи обръщение към нацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads