Реклама / Ads
2| 4038 |18.04.2017 НОВИНИ

Джамбазки: Правим кабинет, след като постигнем съгласие

.
Ангел Джамбазки
Когато постигнем съгласие по законопроектите, които готвим, едва тогава ще преминем към съставянето на правителство. Много важно за нас бе какъв ще е размерът на доходите, сигурността и справянето с битовата престъпност. В преговорите няма свян, има реализъм и последователност. Това каза Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО, в предаването „Още от деня“ по БНТ.
 

Той добави, че не си спомня при предишни управления да са водени толкова дълги битки по отношение на коалиционна програма. „Нямайте съмнение, че хората които предложим за министри ще са членове на висшия съвет на Обединени патриоти. Няма пазарлък за постове. Преди половин час започнахме да водим разговори с партиите в коалицията на „Обединени патриоти“ какво би било полезно, едва след това ще представим идеите си на ГЕРБ, заяви евродепутатът. „Ясно е, че няма да можем да изпълним всички обещания.

 

Става дума за тези части от програмата ни, които можем да осъществим в това управление. Нашата цел ще е да провеждаме ясни политики, които да имат бърза реализация в този парламент. Пред нас стои много остро въпросът кой ще плаща пенсиите на вас и мен, когато достигнем пенсионна възраст. Дали ще има достатъчно работоспособни българи. Темата за Сребърния фонд стои на дневен ред, както и демографския проблем“, разкри Джамбазки. На въпрос за сходството на политическите програми на двете партии и дали това помага, Ангел Джамбазки каза: „Това помага. Или заедно ще работим, или заедно ще се провалим.

 

Изкушението от властта е възможно най-лошото. Участието във властта носи много негативи. Подкрепата на избирателите ни задължава да се справим“, каза евродепутатът. Помолен да прогнозира колко дълъг би бил животът на тази коалиция, Джамбазки бе категоричен: „4 години“. „Предстои ни председателство на Съвета на ЕС. По време на нашето председателство ще бъдат преговорите за Брекзит. Напомням, че на 29 април на заседанието на Европейския съвет Доналд Туск ще направи предложение за нови европейски агенции. Ние все още не сме заявили, че искаме да имаме европейска агенция у нас. Затова ще настоявам служебният премиер да предложи това.

 

Можем да поискаме да имаме Европейска агенция по лекарствата и тя да в е Северна България. Това, че не сме поискали до сега е безотговорно и срамно. Имаме исторически шанс да наваксаме тези 10 г., които пропуснахме. С това домакинство можем да поставим въпроса за Западните Балкани, за отношенията с Турция“, коментира зам.-председателят на ВМРО. Той коментира и ситуацията в Турция след референдума. „Елитите в Западна Европа подцениха Ердоган. Стана ясно, че тези малцинствени групи не са се интегрирали.

 

Ние имаме интерес от поддържане на добри отношения с Турция, но с кемалистка Турция. Ердоган е опасен за нас, той е заплаха. Този човек води войни, Турция се меси във вътрешнополитическите дела в България“, предупреди Джамбазки. „Границата на ЕС трябва да минава по река Резовска и не трябва да се бавим, за да не мине по река Дунав“, добави той. „Ние сме единствената нормална държава на Балканите. Ние трябва да заявим ясно, че ЕС след Брекзит има нужда от преразглеждане на отношенията си към нас. Завършвайки балканското ни председателство трябва да попитаме какво се случва с газовите връзки“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3925 |12.04.2017 Борисов: Ако не се състави кабинет, икономиката ще рухне . 2| 3687 |03.04.2017 7 министерства за Патриотите!? Джамбазки: Рано е, първо програмите! . 7| 4052 |01.04.2017 Ангел Джамбазки: Коалицията ГЕРБ-Патриоти вероятно ще се случи . 7| 4960 |27.03.2017 Валери Симеонов: Можем да направим правителство с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads