Реклама / Ads
1| 5882 |19.04.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ФРОГОКО: МВФ алармира, че Тръмп и БРЕКЗИТ ще предизвикат търговска война

.
Тръмп, БРЕКЗИТ, десният популизъм в Европа...: Международният валутен фонд се опасява, че самостоятелните прояви на отделни държави ще застрашат световната икономика - дори само ако растежът й за кратко спре.
 

МВФ вижда колосални опасности въпреки временния икономическия растеж на световната икономика в момента. Институцията предупреждава за търговска война заради нарастващата тенденция от протекционизъм.

 

Политиката на родно производство в САЩ ще вдигне драстично лихвата  на долара и това може да се окаже голям проблем. Може да влоши финансовите условия в другите държави и курсът на долара ще започне рязко да се покачва. Това се отнася за държави, които са обвързани с долара, тъй като тежестта му ще стане по-голяма.

 

От МВФ се опасяват, че във финансовата сфера ще настъпи дерегулация, която в краткосрочен план е възможно да нагорещи глобалната конюнктура, както и да увеличи рискът от кризи – това е пряко предупреждение към водената политика от Тръмп.

 

МВФ повиши прогнозата си за световния икономически растеж през 2017 г. от 0.1 процентни пункта до 3.5%. През 2016 растежът беше 3.1%. За 2018 г. фондът продължава да очаква увеличение от 3,6%.

 

Според главния икономист на МВФ Морис Oбстфелд, ускоряването на растежа обхваща не само страните с голяма индустрия, но също така и развиващите се държави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5010 |17.04.2017 Руснаците вече не харесват Тръмп . 2| 11098 |13.04.2017 ФРОГОКО: Напук на Ердоган Тръмп и Путин дават на кюрдите част от Сирия . 2| 5489 |12.04.2017 Йотингер: Ердоган, Путин и Тръмп са шумни, авторитарни хулигани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads