Реклама / Ads
0| 15305 |20.04.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С ABAX.BG по перлите на Хургада и круиз по великата Нил

.
Хотел ”Радисън”- презентация на ABAX.BG за почивки в Египет
От 30 септември ABAX.BG стартира почивките в Египет с чартърни полети. Ще има още 6-7 полета за същата дестинация. Със съобщeнието на програмата започнаха записванията. Това съобщи мениджърът в агенцията Велизар Димитров на презентация в хотел ”Радисън” в София.
 
Почивката включва безплатно настаняване на дете, добави той.

Египет е място за почивка, където искаш да се връщаш отново и отново. Една топла дестинация, на по-малко от три часа път от България, каза шефът на ABAX.BG  Горчу Пасев.

В събитието взе участие посланикът на Египет в България. Н. Пр. Манал Ел Шинауи посочи, че Египет е най-големият търговски партньор на България в Африка и има огромна роля за стабилността в региона. Над двадесет са търговските споразумения в различни сфери на икономиката, силно развити са културните отношения. Засилва се сътрудничеството в областта на туризма, като се предлагат спокойни и топли дестинации,  посочи Н. Пр. Манал Ел Шинауи.

Посланикът се спря и на перспективите в международните отношения на Египет – страната с най-дълга, над 5000-годишна история, първата държава в Африка, използвала дипломацията в международните отношения с другите държави от региона и света.

Тя  подчерта, че българските туристи ще бъдат в безопасност в арабската страна. Манал Ел-Шинауи призова българите да посещават морските курорти Шарми шейх и Хургада, както и Луксор в Древен Египет. Дипломатът обясни, че 500 милиона долара е търговският  обмен между България и Египет според последната статистика.

Романтиката и лукса на курортите край Луксор и Хургада разкри г-н Халид Коран, директор международни продажби на партньорската фирма на ABAX.BG в Египет. Хотелите предлагат чудесно бягство от ежедневието в различен тип стаи, стотици забавления, пълен релакс в Спа зони, вкусна кухня. Почиващите стават свидетели на спиращи дъха гледки , а възможностите за прекрасни разходки са неизбороими и неописуеми.



Емблематичният за Египет екскурзовод Стефан Богданов започна с думите, че невероятната египетска земя е майка на всички земи, страната с най-много монументи в света. Той информира, че влажността в курортите е 15-20%, най-ниските температури са до 6-7 градуса, а най-високите достигат 35-40 градуса.

Видимостта във водата в морските курорти  на Червено море е 60 метра. Температурата на водата е 25 градуса. Романтични са и пустинните екскурзии. Луксор е перлата на историческите екскурзии. Хотелите са около крайбрежието на Хуркада.

По  думите на екскурзовода луксозният круиз по Нил е фантастичен. Плава се сякаш през пустинята. Върви се по стъпките на Агата Кристи. Египет си е едно спокойно място- каза още Богданов.

Н. Пр. Манал Ел Шинауи успокои присъстващите експерти и журналисти, че в Египет обстановката  в момента е по-спокойна дори от Европа. Вземат се необходимите мерки за гарантиране на сигурността на туристите.

Мениджърът в ABAX.BG Велизар Димитров обясни, че самите хотелски комплекси имат собствена охрана. В големите градове и туристическите обекти също има охрана. С групите, по време на екскурзиите с автобус, пътува цивилен охранител. На определени места има постове и КПП-та, които покриват определен район и  периметър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3078 |19.04.2024 Кападокия - подземен град и сафари . 0| 5366 |18.04.2024 Георги Ангелов: България е една от малкото страни с плаващи лихви, оттук-нататък само ще растат . 3| 15548 |16.04.2024 Politico: ЕС сигнализира за край на безплатните пари за по-бедните страни . 0| 5917 |17.04.2024 ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads