Реклама / Ads
0| 4403 |20.04.2017 КРИМИНАЛНО

Фирма от Варна в неуспешни опити за банкови измами

.
Експерти от ДАНС по превенция на финансовите злоупотреби в страната са засекли варненска фирма и вече работят по случая. В измамната схема участва българска фирма от град Варна, с управител лицето А.Н. и едноличен собственик на капитала – гражданин от Русия.
 
На територията на страната са засечени от българските служби опити за прилагане на крупна схема за измама чрез използването на фалшиви документи пред банкови служители.
Схемата е проста и представлява изпращането на писма до банки с искане да се заверят конкретни банкови сметки на варненска фирма с голяма сума в евро. В допълнение се представят и фалшиви документи между чуждестранна офшорна компания и българско ЕООД.

Измамниците предоставяли и фалшиви копия на Swift съобщения, които били уж от чуждестранна банка за извършен превод. Уловката тук е, че копието не е в официално приетия между банките стандарт за размяна на подобна информация и не съдържа всички задължителни реквизити на Swift съобщенията.

Съответно в банките, не са постъпвали истински Swift съобщения от чуждестранната банка с посочени детайли.

Подобни схеми за измами се прилагат често и в други държави от ЕС. При тях се предоставя подвеждаща информация и се изисква плащане при несъществуващи условия, като често се използват съмнителни дружества, регистрирани във високорискови страни, включително и в България, с управители и собственици с нисък статус в обществото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3977 |06.04.2017 Маскирани обраха офис на фирма в Курило . 2| 4421 |05.04.2017 Актьори от Варна разпространяват вестник ”Прас Прес” . 1| 4087 |03.04.2017 Разследват смъртта на 14-годишно момче от Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads