Реклама / Ads
14| 30021 |24.04.2017 АКТУАЛНО

Англоезичната Wikipedia показва истинския Цацаров

.
На интересни неща би се натъкнал всеки чужденец, който реши да провери кой е главният прокурор на България в световната интернет енциклопедия Wikipedia. Докато в българското издание на популярния портал можем да видим само отделни мнения и догатки за скандалите, в които Цацаров участва отделно от началото на мандата си, то в английската версия те са посочени точно и конкретно.
 

Така например Wikipedia отделя специално внимание на ролята на Цацаров в корпоративния рейд срещу Корпоративна търговска банка. Според информацията между 2013 и 2014 г. „корупмпираната съдебна система в България, заедно с корумпирани медии и представители на изпълнителната власт, са организирали класически корпоративен рейд срещу банката”. Четвъртата по големина банка по това време в България, съставляваща 10% от брутния вътрешен продукт на страната, е спряна, парите на вложителите замразени, а активите откраднати.

 

Wikipedia отделя специално внимание на ролята на Цацаров, който е действал в синхрон с Делян Пеевски в опита да бъде съборена банката. Порталът посочва още, че собственикът на банката Цветан Василев е станал лична цел на Цацаров. Той е наредил на данъчните органи да разследват банкера.

 

Дейна роля Цацаров заема и в т.нар. „Афера Костинброд”, което също попада в страницата на Wikipedia за главния прокурор. Според информацията той е наредил спецакцията на ДАНС в деня преди вота през 2013 г., което е повлияло на изборния резултат. В последствие се оказало, че незаконна дейност в печатницата „Мултипринт” няма.

 

Ролята на Цацаров в „изфабрикуваното” разследване срещу Христо Бисеров също присъства в страницата му. Там се посочва, че две години след началото му Бисеров е напълно оправдан.

 

За други умишлени „гафове” на Цацаров се посочват и разследванията срещу Богомил Манчев и Гриша Ганчев.

 

Цялата информация на английски можете да откриете тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8074 |24.04.2017 Плевнелиев: Радев да сезира ВСС за срещата Цацаров-Гергов-Дончев . 6| 6354 |21.04.2017 И ”Зелените” поискаха оставката на Цацаров . 11| 13359 |24.04.2017 Береану: Цацаров да си хвърли оставката, прокуратурата не работи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads