Реклама / Ads
5| 27447 |24.04.2017 ЪNDERGROUND

Антимафиоти арестуваха Куката и Жълтия заради изчезнал бизнесмен в Плевен

.
Йоско Исаев
Антимафиоти от ГДБОП, ръководени от спецпрокурори, са арестували известните плевенски крими герои Камен Балбузанов-Куката и Валентин Георгиев-Жълтия по съмнения за участие в организирана престъпна група за рекет, научи Фрог от запознати.
 
Заедно с тях е задържан още един криминално проявен плевенчанин с първо име Иво.

От спецпрокуратурата потвърдиха, че заедно с ГДБОП и жандармерията провеждат операция в Плевен.

 

Днес Специализираната прокуратура и ГДБОП, в сътрудничество с Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП, извършват процесуално следствени действия на територията на Плевен, насочени към неутрализиране на организирана престъпна група.

 

Действията на разследващите се ръководят и координират от ръководителя на Специализирана прокуратура Иван Гешев. На място са и двама наблюдаващи досъдебното производство прокурори от Специализирана прокуратура.

 

Информация за резултатите от специализираната операция ще бъдат предоставени по-късно, съобщиха от държавното обвинение.

 

Според източници на Фрог става дума за рекет над семейството на изчезналия плевенски бизнесмен Йоско Исаев. Исаев, съсобственик на плевенския хлебозавод, изчезна на 10 септември 2015 г. след среща с бизнес партньори в София. След срещата Исаев обявил, че има да си свърши лична работа и няма веднага да се връща към Плевен. По късно луксозният “Фолксваген Туарег” на плевенския бизнесмен е открит почти на гърба на „Билла” на бул. „България” в столицата. До момента от него няма нито вест, нито кост.

 

След изчезването на бизнесмена, съдия изпълнител запорира „Плевенски хляб” заради неплатени дългове към банки. Според осведомени семейството на Исаев е потърсило помощ от водещите криминални авторитети Камен Балбузанов-Куката и Валентин Георгиев-Жълтия за откриване на изчезналия Йоско, а тримата заедно с Иво решили, че могат да изнудват роднините му.

 

Куката е сочен за крупен наркобос в региона, свързан с хората на ВИС-2 и Христофорос Аманатидис-Таки.

 

Жълтия бе задържан през 2009 г като организатор и извършител на измами със земеделски земи.

 

Запознати твърдят, че един от тримата арестувани е бил жестоко пребит от полицията, защото е оказал съпротива при задържането му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4307 |23.04.2017 Секция във Франция е евакуирана заради съмнителен автомобил . 1| 4774 |22.04.2017 Съдът върна в ареста Ахмед Муса заради контактите му с чужбина . 2| 4163 |21.04.2017 Семерджиев: Няма опасност за неселението заради урана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads