Реклама / Ads
4| 7550 |24.04.2017 ПОЛИТИКА

Шестима от ВСС искат разследване на Цацаров заради „ЦУМ-гейт“

.
„Шестима членове на ВСС – Калин Калпакчиев, Соня Найденова, Галина Карагьозова, Лозан Панов, Камен Иванов Юлия Ковачева, внесохме за разглеждане в заседанието на пленума на ВСС, насрочено за 27 април 2017 г. допълнителна точка“, съобщи в блога си Калин Калпакчиев от Висшия съдебен съвет.
 
Предложението е относно:

„Извършване на проверка за установяване на фактите и предприемане на последващи действия във връзка с публично оповестената информация за среща между главния прокурор Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев".

 

Според вносителите, тази проверка е необходима "с оглед защита престижа на съдебната власт".

 

"Висшият съдебен съвет е длъжен да отстоява независимостта на съдебната власт и да дава ясен отговор на всеки конкретен случай, в който безпристрастността и почтеността на неин представител е поставена под съмнение".

 

Шестимата пишат още, че „обсъждането на ситуацията и вземане на решение за извършване на проверка следва да се направи своевременно, защото всяко забавяне на реакцията ще накърни непоправимо авторитета на съдебната власт и в частност на Висшия съдебен съвет".

 

Миналата седмица бе разпространен видео запис от среща на Сашо Дончев с бизнес-дами, на която той разказва за среща с главния прокурор Сотир Цацаров седмица преди изборите.

 

В последвали интервюта Дончев допълни, че домакин и посредник на срещата е бил Георги Гергов, а Цацаров се опитвал да му окаже натиск заради подкрепата за критични медии. Главният прокурор не отрече срещата, но обяви, че опит за натиск е имало от страна на Дончев във връзка с прокурорска проверка за цената на газа.

 

Корнелия Нинова поиска оставката на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на БСП и я получи.

 

Тази вечер пред Съдебната палата се организира протест срещу Сотир Цацаров.

Той е под мотото:  Беззаконието трябва да приключи веднага!!

 

Той е организиран във фейсбук след последните събития около главния прокурор Цацаров. Мястото в София е пред Съдебната палата, а часът - от 18:30 до 19:30.

Организаторите написаха:

 

Време е да кажем на висок глас, че това не може да продължава безкрай.
Гафовете на Гл . Прокурор станаха безброй. Сега е момента да кажем -
#ОСТАВКА. В Е Д Н А Г А!!! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4661 |24.04.2017 Сирия иска разследване на газовата атака, готова е на военен мораториум . 10| 4501 |20.04.2017 Главчев: 2.5 млн. българи искат мажоритарен вот . 0| 3684 |18.04.2017 Турски адвокати искат анулиране на референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads