Реклама / Ads
5| 10097 |25.04.2017 ПОЛИТИКА

Лозан Панов: Каките спряха да говорят, но батковците почнаха да се срещат

.
Каките спряха да си говорят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат.” Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов по казуса ”Цацаров - Дончев – Гергов”.
 
Панов е сред шестимата членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), които вчера поискаха пленумът на съвета да направи проверка на случая този четвъртък.

Преди заседанието на съдийската колегия днес председателят на ВКС обясни пред журналисти мотивите си да се подпише под искането, съобщи сайтът defacto.bg.

"Има няколко безспорни факта. Първият е, че има среща между двама бизнесмени и главния прокурор. Вторият – инициативата е на единия бизнесмен в неговия офис.

 

Трети факт – случва се в момент, когато се провеждат избори – седмица преди края на кампанията, а единият бизнесмен инициатор е член на изпълнително бюро на политическа партия.

 

Спорните обстоятелства и факти са кой какво е говорил, за какво са си приказвали, кой как е възприел думите на единия, втория, третия.

 

Тази тема трябва да бъде анализирана и коментирана във ВСС, за това съм подписал искането.

 

Единствената навременна и адекватна реакция дотук е на госпожа Корнелия Нинова, която поиска оставка (на Георги Гергов като член на изпълнителното бюро на БСП – бел. ред.) и тя вече е факт. Но оставката е политически акт, трябва да има действие и от ВСС, мълчанието на агнетата не трябва да се случва."

 

Лозан Панов отказа да прогнозира какво ще направи пленумът на съдебния съвет. Според него обаче е належащо главният прокурор Сотир Цацаров да бъде изслушан и да каже гледната си точка за това какво точно се е случило и кой кого за какво е натискал.

 

 В тази връзка той напомни как единадесет членове на съдебния съвет, сред които и Цацаров, искаха обяснения от Калин Калпакчиев не за факти, а за снимки с магистрати, бивш правосъден министър и представител на европейската комисия в България. "Да видим каква ще е реакцията сега", допълни Панов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3939 |22.04.2017 Спряха пети блок на АЕЦ ”Козлодуй” . 0| 3762 |06.04.2017 Заради уволнени шофьори ВСС спретна проверка на Лозан Панов . 9| 7022 |28.03.2017 Цензура в БТВ! Спряха „Шоуто на Слави“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads