Реклама / Ads
5| 11479 |25.04.2017 МИСТЕРИИ

Скандал: Готвят Румен Порожанов за земеделски министър

.
Кръгове замесени в грандиозни далавери в земеделското министерство се опитват да пробутат на Бойко Борисов за министър на същото ведомство Румен Порожанов. Самият Порожанов сам по себе си е много скандален заради множеството проверки и съмнения за корупция докато беше шеф на фонд „Земеделие”. Порожанов бе отстранен от поста от служебния министър Христо Бозуков през февруари т.г.
 
Борисов се надявал отново Десислава Танева да стане министър на земеделието, но тя е бременна и изборът се спрял на Порожанов.

Като шеф на Фонд „Земеделие” той се прочу с многобройните акции срещу него от страна  на ДАНС.

 

Агенти на родното ФБР няколко пъти атакуваха фонда, правеха се обиски и в дома на Порожанов. Името му бе замесено в много скандали през последните години, включително и със съмнителни обществени поръчки.

 

През 2016 г . след одити от службите на ЕК Брюксел спря над 160 млн. евро за Програмата за развитие на селските райони. Освен това по общинските мерки Еврокомисията отказа да изплати 100 млн. авансови плащания.

 

През декември 2011 г пък двама маскирани пребиха шефа на фонд "Земеделие". Нападателите причакали 47-годишния Порожанов във входа на блок 25 в жк Борово, където живее, и го пребили жестоко пред асансьора. След побоя маскираните избягали в тъмното, без някой да ги забележи. И до момента те не са заловени.

 

Мълвата за връщането на Порожанов в земеделското министерство и то на най-високия пост взриви от възмущение служителите му. Те са готови дори на протестни действия срещу назначаването му за министър.

 

Любопитното е, че Десирва Танева би могла да изпълнява задълженията си като министър, като тя е споделила пред близки и съпартийци, че  няма да използва изобщо майчинство. Независимо от това хора, замесени в съмнителни сделки, се опитват да използват ситуацията, за да сложат свои на апетитния пост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3758 |07.04.2017 Готвят проект за нова наредба за интеграция на чужденци . 12| 6295 |03.04.2017 Румен Овчаров: Не казахме КОЙ е лицето на паралелната държава . 4| 4023 |24.03.2017 Румен Радев и съпругата му се срещат с папата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads