Реклама / Ads
4| 16081 |26.04.2017 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за Фрог: Цацаров е в делириум след срещата с Дончев

.
Адв. Михаил Екимджиев
Прокуратурата атакува АПИ, но всъщност мишената е една от фирмите на Георги Гергов - „Пътища Пловдив”. Това доказва, че в резултат от скандала с изнесените данни за заплахи, отправени от главния прокурор спрямо Сашо Дончев, Сотир Цацаров е в особен делириум, при който прокуратурата хаотично и безразборно образува дела и повдига обвинения срещу когото й падне, но най-вече срещу хора, които някак си са допринесли за поредната публична излагация на нейния ръководител. Това заяви в интервю за Фрог нюз адв. Михаил Екимджиев.
 

Видяхме как буквално за 2 дни дружества, свързани със Сашо Дончев и с Георги Гергов се оказаха обект на гибелния гняв на главния прокурор. Фактът, че срещу тези дружества, според прокуратурата, от месеци се води проверка или разследване, прави още по-необяснимо присъствието на главния прокурор в офиса на Георги Гергов, който, според Румяна Арнаудова, е едно от проверяваните лица, както и срещата му със Сашо Дончев, който също, според Арнаудова, е бил проверяван.

 

Това създава обосновано предположение, че тази среща е била използвана за нерегламентирано  институционално въздействие, тъй като лично главният прокурор се среща с лица, които са обект на проверки или на досъдебни производства. При това той не се среща с тях, за да ги разследва, за да извършва процесуални действия, а по друг повод, за който г-н Цацаров не иска да говори. Очевидно е, че това, което се случва, кризисен пиар на главния прокурор. Той иска да замаже очите на публиката с илюзията, че прокуратурата-спасителка громи тези, които вдигат цените на електроенергията, на парното...

 

Ако през последните години не се бяхме нагледали на подобни пироефекти, бихме могли да повярваме. Сигурен съм, че последиците от тези гръмки акции, с които прокуратурата пуска пушилка през последните няколко дни, ще бъдат до болка познати – публично демонизиране на хора и фирми, дръзнали да дразнят г-н Цацаров. Може да има арестувани, може да има обвинени, а след някоя година, с дребни букви, в медиите ще прочетем как Сашо Дончев или Георги Гергов са оправдани и как са осъдили държавата, която смирено ще ги обезщети с нашите пари заради суетата на г-н Цацаров. Това за пореден път доказва спешната нужда от реформа на прокуратурата и от въвеждане на контрол върху патологичните  действия на нейния ръководител.


Вижте какво още каза адвокат Екимджиев в рубриката Интервю.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5190 |26.04.2017 Само във Фрог: Б. Сарафов отърва кожата и по второто дело за обида . 7| 5590 |26.04.2017 Ясен Тодоров брани със зъби и нокти Сотир Цацаров . 2| 4120 |25.04.2017 Радев за Цацаров-Дончев: Президентът не може да е арбитър . 7| 9271 |25.04.2017 Д. Божилов за Фрог: И правителството, и Борисов ”работят” за Газпром

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads