Реклама / Ads
5| 7174 |27.04.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Хр. Иванов: Събирането по кьошета и кафенета е норма за Борисов и Цацаров

.
Христо Иванов
Очаквано беше това, което се случи днес във ВСС, очакван беше резултатът, очаквано беше нейното съдържание. Има факти, които трябва да бъдат проверени спрямо главния прокурор. Изискванията към него трябва да са изключително завишени. Това заяви пред BIT Калин Калпакчиев от ВСС.
 

По думите му, председателят на ВАС Георги Колев не разбира как трябва да се правят проверки на прокурори и следователи. „Не е толкова важно какво са си говорили те, а че Цацаров се е срещал с един бизнесмен в офиса на друг бизнесмен и те са си говорили нещо, което по принцип трябва да се случва в сградата на Съдебната палата“, убеден е Калпакчиев.

 

По думите му, главният прокурор не е искал да влиза в подробности, тъй като конкретиката е неудобна за него. „Мълчание и общо отричане“, коментира още Калпакчиев по повод поведението на главния прокурор на заседанието на ВСС.

 

Калпакчиев обясни, че това е бил най-силният механизъм за проверка на фактите около разговора от гледна точка на закона. „Този неуспешен опит показа, че държавата, в институциите няма работещ механизъм и това е най-тъжната констатация от днес, която не е нова“, заключи Калпакчиев.

 

По думите на юриста Георги Атанасов, не е изчерпана цялата процедура, която може да бъде проведена във ВСС. „Изслушването може би е най-прекият, но може би не единствен път за проверка. Някои трябва да поиска това да бъде повод за дисциплинарно производство“, посочи адвокатът.

 

Проблемът е политически. Става дума за цялостна култура за правене на политика. Борисов, Цацаров смятат, че това е нормата – да се събират по кьошетата, да пият кафета и да игнорират разделение на властите, разделение на идеологиите. Трябва да има анкетна комисия в парламента за казуса с Цацаров, заяви бившият министър на правосъдието Христо Иванов.

 

В обществото се трупа недоволство, което ще видим кога ще избие. Седмици след изборите има чутовен бизнес и съдебен скандал. Това не говори за обновяване на системата. Това лято се преразпредели властта около президента, след това около премиера, предстои да се преразпредели съдебната власт. Всеки  от хората във ВСС чака да получи власт, а за овакантените места чакат други кариеристи. Става дума за миграция на кариеристите в съдебната власт. Целият този трансфер на малки и големи постове ще отключи апетит за всякакви мизерии, а в парламента няма опозиция, тъй като БСП не са реална опозиция.

 

Дончев няма да бъде арестуван, тъй като ще има процесуално-следствени действия. Ще излязат истини, които няма да се харесат на Цацаров, убеден е Иванов.

 

Нещата се решават по телефона. Давам примери: имаме карикатура, която на следващия е свалена. Ген. Шивиков  е в листите на БСП, на следващия ден е извън тях. Има обаждане по телефона. То може да е на Цацаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5593 |27.04.2017 Христо Иванов: Дестабилизираме задкулисието . 0| 8813 |22.04.2017 Васил Иванов: Сарелска отказва да се подложи на полиграф . 0| 4000 |19.04.2017 Георге Иванов: Още няма да има мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads