Реклама / Ads
0| 6379 |28.04.2017 АРТ ДЖУНГЛА

„Синът на София” спечели международната награда на фестивала на де Ниро

.
Робърт де Ниро
Филмът „Синът на София” на гръцката режисьорка Елина Псику спечели наградата за най-добър чуждестранен филм на фестивала за независимо кино „Трайбека” в Ню Йорк, създаден от Робърт де Ниро.
 

Лентата е с българско участие, макар и зад камера – негови копродуценти са братята Борислав и Виктор Чучков.

 

Това е втората тяхна копродукция, която получава световно признание – след филма „Уестърн”, който беше избран за програмата „Особен поглед” на фестивала в Кан.

 

„Горди сме, че поредна наша копродукция получава такова високо признание. Миналата година завършихме снимки по проекта „Снимка с Юки”. Сега завършваме снимки по „Турският марш”, копродукция с Турция, и сме в подготовка на „18 процента сиво”, който планираме да снимаме през лятото", коментира Борислав Чучков, цитира bTV.

 

Освен „Чучков брадърс” продуценти на „Синът на София” са още Йоргос Карнавас и Константинос Контовракис (Heretic, Гърция) и Яня Крали (KinoElektron, Франция).

Проектът е подкрепен от Гръцкия филмов център, Си Ен Си, Националния филмов център, програмата „Творческа Европа – МЕДИА” и „Евроимаж”.

 

Историята в „Синът на София” се развива през 2004 г. в Атина, когато Олимпийските игри всеки момент ще започнат. 10-годишният Миша пристига от Русия, копнеейки за майчина прегръдка. Момчето не знае, че има нов гръцки баща, който го очаква с отворени обятия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5108 |21.04.2017 Наша писателка с европейска награда за литература . 0| 5159 |23.03.2017 Българи спечелиха голямата награда на фестивала за филми в Ню Йорк, заснети с дрон . 0| 4665 |19.03.2017 ”Безбог” спечели голямата награда на 21-ия ”София филм фест”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads