Реклама / Ads
2| 8611 |29.04.2017 НОВИНИ

Юлиана Колева: Цацаров има слабости, ВСС е за оценка от психиатрия

.
Юлиана Колева
Смятах, че трябва да се проведе проверка за срещата в ЦУМ. Гласувах за нея. Но ВСС е колективен орган и там в чисто личностен план остава кой как е гласувал. Крайният резултат е крайното решение на съвета. Това каза Юлиана Колева, член на етичната комисия на ВСС в ”Честно казано с Люба Кулезич” по БиАйТи.
 

Това, което съм направила не е героизъм. Ние не сме част от отбор. Ние не можем да се поддаваме на емоционално и дховно привличане към една или друга силна фигура от кабинета. Не ми харесва това, които се случва, това че са оформени два центъра в управлението на съдебната система. Почти постоянни са хората, които взимат решения към единия или другия отбор в Съвета. Това значи, че аргументи не се чуват. Последният месец кресчендото в Съвета е извън всякакви разумни граници.

 

Отдавна опитвам да не мисля КОЙ. Защото отместваме собствената си отговорност по веригата. Ние сме там със задачата да си свършим работата като членове на Съвета. Случилото се е достойно за оценка от психиатрия. ВСС в този състав избра главния прокурор и председателя на ВКС. Ако този орган е достоен, негова първа задача е да бди за авторитета на тези най-важни фигури във всякакъв план.

 

Нямам представа дали някой се страхува от проверката за ЦУМ. Г-н Панов твърди, че става дума за повикване от бизнесмените към главния прокурор. Аз не зная дали това е така. Когато могат да се чуят и двете страни, тогава най-лесно може да се защити позицията. Факт е, че скандалът е налице и обществото се занимава с него. За това е необходима проверката. Има хора, които се занимават само с пръскане на мъгла в обществото. Ние трябва да дадем фактите на мислещите хора, за да си направят преценката.

 

Грешка е да се отъждествяват действията на ВСС с подмолни действия на воюващи олигарси. Съдебната система никога не е вярна някому до гроб.  Съдебната система върви след хора, които по някакъв начин са спечелили нейното доверие за известно време.  Отново бих гласувала за Сотир Цацаров. Той има някои слабости. Създава му се имидж на избухлив и  деспотичен. Вероятно има и неща, които ние не знаем.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4169 |28.04.2017 Асоциацията на прокурорите брани Цацаров като Матросов . 7| 4570 |27.04.2017 Цацаров проговори: Няма нищо нередно в срещата ми с Дончев . 2| 3799 |27.04.2017 Цацаров иска имунитета на Марешки, Делян Добрев и Светла Бъчварова . 3| 4344 |27.04.2017 И Герджиков брани Цацаров (Обновена)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads