Реклама / Ads
14| 25152 |01.05.2017 ГЛАСЪТ

Знаел ли е Борисов за срещата в ЦУМ предварително?

.
Източник: Actualno.com
16 свине изяждат човек, среден на ръст и около 90 кг за 8 минути. За 60 секунди по килограм (филм „Гепи”). Свинята е сред най-човекоядните същества, редом с тигъра, анкилостома (паразитен червей), анакондата и мечката гризли.
 
Прасетата не са като останалите животни. Притежават искричка интелигентност и ужасяваща практичност. Тези тук просто обичаха да ядат хора. Бяха бързи като африкански биволи, нападаха като овчарски кучета и докато обикаляха край пазачите си, сякаш обмисляха злокобно нападение”.

(„Ханибал”, Томас Харис)

 

Ще разберете след малко защо ви занимавам със свинете човекоядци.  

 

Скандалът „ЦУМ гейт” продължава с променлив шум. Досега научихме позицията на Сашо Дончев, за отлюспването на Георги Гергов от ръководството на БСП и трите "официални" изречения на главния прокурор Сотир Цацаров, оневиняващи го за всичко.

Чухме различни мнения: задълбочени, отклоняващи вниманието, глупави, нагли, назидателни - всякакви. Едни защитават Цацаров и модела #Кой, а други упрекват Цацаров и модела #Кой. Очертаха се и два лагера: на феодално-престъпната система, властваща в момента и за европейско развитие - без шансове скоро да е на власт.

 

Така и никой досега не повдигна въпроса: Знаел ли е Бойко Борисов предварително за срещата в ЦУМ?

 

Борисов се обади, когато скандалът не можеше да бъде покрит. Препоръча на Цацаров да си закачи обица и да внимава с „червените олигарси”. След това разпореди сделките на Гергов с държавата за Пловдивския панаир и дупката в центъра на Варна да бъдат стопирани. Това бе трета смяна на мнението за няколко месеца. От решението ще пострада единствено Гергов, който вече е бил уредил милиони от държавата, за да позакърпи дупките в бизнеса си. Язък за напъните на Вежди Рашидов да ни убеди колко ГЕРБ иска да направи опера за пловдивчани в панаира. 

 

Борисов обаче не спомена кога е научил за пиенето на кафе в ЦУМ.

 

Разбира се той ще нарече спекулации и лъжи всички тълкувания и твърдения, че е знаел предварително.  

 

Да помислим. Борисов се гласи трети път за бъде министър-председател. Близо 16 години той заема постове, които му осигуряват достъп до информация от извора. Всички тайни служби му козируват, без военното разузнаване и НСО, но това е формално. Българска традиция е всички да обслужват силния на деня, включително службите. Лидерът на ГЕРБ не пропуска удобен повод да изтъкне, че е най-информираният човек в България. Знаем, че с Цацаров всяка сряда обсъждат важни неща на „Дондуков” 1. Допускате ли, че Цацаров би запазил в тайна една така старателно подготвяна среща с газовия бос Сашо Дончев? Абсурд! Това дето Гергов му звънял по телефона, пък той отложил с един ден виждането, защото бил зает, е част от пиеската. Трябвало му е време да обсъди начинанието. Цацаров не е глупак, трябвала му е застраховка, ако нещо се обърка, да не остане сам в лайната.

 

Сашо Дончев обаче се разприказва и... нещо се обърка. Борисов обаче не го изостави и нарече оперетните акции на държавното обвинение от последните дни "приложение на румънския модел". Високопарно и невярно, но и той, и Цацаров знаят, че трябва спешно да се отвлече вниманието от „ЦУМ гейт”. Дори само за тази защита Цацаров трябва да мие краката на Борисов и да му пие водата, както казва народът...

 

Борисов е знаел за срещата и по друга ос – Пеевски и ДПС. В политическите и бизнес средите не е тайна желанието на Пеевски да погълне „Овъргаз” на Дончев, както направи с КТБ и фирмите на Цветан Василев. Същата схема, с почти същите участници. Борисов твърди, че няма нищо общо с Пеевски. Дори и някой да му повярва, това не изключва да е информиран за намеренията и действията на политико-мафиотския кръг "Пеевски-Доган". Неслучайно Владислав Горанов е плътно до Борисов.

Информация за срещата минава и по трасето между масонските ложи „Слънце Ориент” в Пловдив и „Проф. Асен Златаров” – София. Гергов - висш пловдивски масон - винаги е парадирал с приятелството си с Борисов, така че едва ли е пазил в тайна срещата.

 

Пеевски - виден член на "Проф. Асен Златаров" е фактор, който Гергов не може да заобиколи. И двамата опират, каквото й да правят, до върха на пирамидата, където е Борисов. Затова няма как срещата да не е била замислена, докладвана и обсъдена с върха на пирамидата. Освен това Гергов е очаквал да получи десетки милиони от държавата, което изцяло зависи от Борисов.

 

С голяма достоверност се знае, че американското посолство също е било информирано за кафето в ЦУМ.

 

Със същато достоверност можем да твърдим, че и руското посолство е било наясно – Гергов е почетен консул на Русия за Пловдив.

 

Все информационни източници, до които Борисов има достъп.

 

Борисов заяви пред журналисти, че в нощта на погрома на парламента в Скопие, му се обадили президентът на Македония Георги Иванов и лидерите на СДСМ, Зоран Заев и на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. За да се посъветват какво да правят. Като на Ванга му се обаждат... Като на Нострадамус... Та Цацаров няма да му се обади. Който му изпрати SMS-а, той го уведоми и за ЦУМ...

 

Най-странно е нулевото внимание към най-страшното, озъбило се на срещата в ЦУМ - отношението към свободното слово. Главният прокурор размахал пръст заради медии, Сашо Диков и Комарницки - позволявали си волности по негов адрес. Печатът е оръжието, чрез което говорим с народа, учи Сталин. Такова оръжие иска да вижда в медиите и Цацаров. А някои, представете си, проявяват непокорство.

За това никой не говори. В името на стабилността...

 

Вече знаете, защо започнах със свинете-човекоядци. Те – няма да се уморя да го повтарям – създадоха модела #Кой и превърнаха страната в кочина. Оглозгаха България, подкараха и българите...

 

Затова Гергов е организирал Цацаров да се срещне с Дончев, а Борисов е знаел и е изчаквал резултата. Променили са само мястото на срещата - от х-л „Берлин” в ЦУМ, защото са знаели, че Дончев не би отишъл в Бояна. Щракне ли капанът, свинемоделът печели – Дончев е аут, а бизнесът му заграбен. Не успее ли – да се оправят сами.

 

Борисов го чака трети мандат. Ни лук ял, ни лук мирисал.

 

Останалите 7 милиона да усъвършенстват грухтенето...

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 23067 |14.03.2017 Йончева – Анна Чапман, Борисов - Чърчил, а ний... сме идиоти . 16| 23479 |01.03.2017 Въпросите, които блокират дебата Нинова – Борисов. Тук . 7| 67740 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads