Реклама / Ads
1| 7503 |01.05.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Кубрат Пулев е едва номер 4 в сметките на Джошуа

.
Кубрат Пулев
След като Антъни Джошуа победи Владимир Кличко с нокаут в 11-ия рунд на ”Уембли” и стана носител на титлите в тежка категория светът се вълнува кой ще е следващият му противник. Казусът вълнува и родните среди, той като Кубрат Пулев се превърна в основен претендент за пояса на IBF. Българинът обаче е едва номер 4 в списъка на бъдещите съперници на Джошуа.
 
Кубрат се справи с коравия Джонсън в 12 рундаПобедата направи българина основен претендент за световната титла

Причината е, че с предимство е загубилият и бивш притежател на титлите - Владимир Кличко. В договорът на двамата боксьори, които си разделиха по 15 млн. паунда за зрелището на "Уембли", фигурира клауза за реванш. Оказва се, че само 41-годишният украинец може да се възползва от нея.

Минути след като беше нокаутиран, Кличко призна, че ще обмисли добре тази възможност преди да действа. Той трябва да вземе крайно решение в близките 3 месеца. Евентуален реванш между двамата би събрал доста приходи, което е добре дошло за промоутърите, а домакин на събитието най-вероятно ще бъде Германия или отново Англия.

Не е изключено обаче 41-годишният боксьор да не бъде подмамен от възможността да се присъедини към клуба на трикратните световни шампиони, каквито са Мохамед Али, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и брат му Виталий, и да прекрати активната си спортна кариера без да поиска реванш.

Тогава на дневен ред, според анализаторите излиза друг бивш притежател на титлите, който вече е побеждавал Кличко - Тайсън Фюри. Джошуа и Джипси Кинг вече се заканиха един на друг. Младокът спомена първо името на сънародника си, когато триумфира на "Уембли".

Тайсън Фюри се закани да "потанцува" с Джошуа. Джипси Кинг е първият предизвикан от новия световен шампион. Мач между двамата британци със сигурност би събрал доста приходи. Първо обаче Фюри трябва да изтърпи наказанието си.

Под №3 в списъка на Джошуа е американецът Дионтей Уайлдър. Именно той държи единствения пояс, който не е притежание на Антъни - този на Световния боксов съвет. Ако го спечели и нея, британецът може да се провъзгласи за абсолютен световен шампион в тежка категория. За последно такъв стана Ленъкс Люис през 2000 г. след като победи Холифийлд.

Американецът може да се похвали с актив от 38 победи (37 с нокаут) в професионалния бокс и нито една загуба. Среща с победителят в 19 срещи (19 с нокаут) Джошуа със сигурност ще привлече рекорден зрителски интерес и приходи, а най-вероятната локация за евентуален мач е Лос Анджелис или Ню Йорк.

Чак след американеца в списъка изниква името на интерконтиненталния шампион в тежка категория на IBF Пулев. Като претендент той има право да предизвика Джошуа, но всичко друго зависи от разговорите между промоутърите. Мач с Кобрата едва ли би събрал очакваното количество приходи и зрителски интерес, към който се стремят от щаба на британеца.

Българският боксьор все пак има шанс да стане световен шампион и без да среща точно Джошуа на ринга, стига новият носител на поясите да оваканти желания от него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5469 |27.04.2017 Кевин Джонсън – Пулев е анимационен герой . 10| 5876 |07.04.2017 Съдебните номера на Пеевски срещу ”Глориент” се изчерпват . 2| 4683 |22.02.2017 Партиите се радват като деца на номерата на бюлетините. Защо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads