Реклама / Ads
1| 6591 |03.05.2017 МИНАЛО

Ако по време на руско-турската война имаха антибиотици…

.
Днес да заявиш, че не ходиш на лекар е повод за гордост. Да заявиш, че не даваш на детето си лекарства и не го ваксинираш, а го лекуваш с хомеопатия и отвари, е признак за добър родителски опит. Да се похвалиш, че се самолекуваш е признак са висока ерудираност, защото все пак сам си достигнал до свещеното познание и не си си губил 6 години от живота, за да зубриш някакви измислици на фармацевтичните компании.
 

Много хора мечтаят и дори се опитват да водят начин на живот, който наподобява на този на предците ни – природосъобразен, натурален, естествен, без “химии”, без вредни лекарства, с естествено раждане вкъщи, но не под наблюдението на лекар, а с помощта на лице без медицинско образование, което е извадило късмет все още да не попада на родилка с проблемно и опасно раждане.

 

Човешката цивилизация е на хиляди години и пази древно познание за естествени, природни лекове. Все пак така сме оцелели, нали?

 

Но колко ефективни са всички тези архаични методи за лечение? Отговорът е категоричен - ефективността им е нулева. До този извод може да стигне всеки, ако се порови в историческите архиви. Така например медицинският отчет от Руско-турската война показва доста интересни данни:

 

 

Данните са от официална военна руска статистика и са стряскащи. Починалите са разделени в зависимост причината на смъртта. За по-лесно придобиване на представа за ситуацията смъртността е представена, като брой починали от дадена причина за 1000 човека.

 

Първото нещо, което трябва да ви направи впечатление е огромният брой жертви, които са дадени на различни заболявания. Второто нещо, което вади очи е, че жертвите на огнестрелни оръжия са значително по-малко от жертвите на инфекциозни заболявания. Очевадно войната не е била толкова кървава, а по-скоро третият участник в нея (инфекциозните заболявания) е победил.

 

Всички посочени заболявания към момента са тривиални инфекции, които подлежат (най-често) на лечение. Много хора не ги взимат под внимание, тъй като към момента някои от тях са изключително рядко срещани, което се дължи на развитието на медицината, фармацията, технологиите. Тези заболявания не могат да се лекуват с алтернативна медицина, хомеопатия, билколечение и подобни. Всички те изискват или силни антибиотици, ваксини, или токсоидни серуми.

 

Забележете, че основният убиец е тиф и неговите разновидности. Причинява се от бактериални представители (които са и вътреклетъчни паразити) от род Rickettsia. Болните получават обриви (първични симптоми), а по-късно и типичните прояви на бактериален менингит – чувствителност към светлина, замъглено съзнание, главоболия, кома и завършва със смърт. Изключително болезнен край. Причината днес това заболяване да не е толкова познато са кампаниите за превенция – ваксиниране.

Диарията е симптом за множество инфекции и заболявания, но и за ниска хигиена. Смъртта е болезнена. Едновременно организмът се обезводнява и губи големи количества кръв.

 

Гангрена и сепсис  са най-вероятно следствие от огнестрелни рани. Очевидно военните са оцелели по време на битка, но дори и наличие на не особено опасна рана, тя може да доведе до тежки бактериални инфекции, които без нужните антибиотици биха засегнали цялото тяло.

 

Трябва да се отбележи, че това е броят само на жертвите. Броят на инфектираните, но оцелели, вероятно е доста по-голям, но макар и оцелели, болестта намалява качеството на живот и способността са ефективна защита/нападение.

 

Радостната вест за някои хора е, че миналото ни се превръща в неизбежно бъдеще. Антибиотиците губят своята ефективност, а те са единственото ни оръжие срещу множеството патогени. Това ще даде шанс на любителите на естествения, натурален начин на живот да го усетят  с всичките му радости.

 

Източник: https://6nine.net

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4100 |03.05.2017 Петър Стоянович отрече да са му предлагали подкуп за ”Двойната къща” . 0| 3761 |02.05.2017 Предимно слънчево време, тук-там дъждец . 1| 4879 |28.04.2017 Йорданов: В Македония - гражданска война или излизане от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads