Реклама / Ads
14| 22974 |05.05.2017 АКТУАЛНО

Първо във Фрог: Стари муцуни влизат във военното министерство

.
Каракачанов приема послушния генералски строй....
Като фатални и реваншистки се определят първите новоназначения във военното министерство на пресния министър на отбраната Красимир Каракачанов. На възлови места във ведомството се назначават стари военни муцуни, които в годините на прехода са били по няколко пъти по върха на армейската пирамида, но нямат никакъв принос за промяната на армията към добро.
 
Отново от нафталина се вади за заместник министър "десния бек" на Аню Ньойски от преди няколко години и от близките месеци на подсъдимия Николай Ненчев ген. Атанас Запрянов. Този генерал идва и си отива от военното министерство като зам.-министър, без да бъде запомнен с нищо. Командирите помнят единствено прегрешенията му като висш свързочник по "модернизацията" на армията и cъмненията за комисионни от комуникационни сделки. Помнят го и с някогашната му силна привързаност към БКП, която загърбва и със същия плам започва да хвали НАТО.

За началник на канцеларията на министъра от ВМРО се връща полковникът от резерва Илия Налбантов. Той навярно е знаел, че връщането му при войводата е неминуемо, не само защото е родом от бунтовническото "македонско" село Мусомище. Минава за човек на бившия служебен министър Велизар Шаламанов, който е недолюбван и от редниците във войската. От Налбантов може да се очаква лобиране за изтребители F-16 и други американски изделия.

В обкръжението на "войводата" влиза  и един от най-доверените хора на партньора му Валери Симеонов - Стоян Стоянов или по-известен в медиите и обществото като Стуци Ламборджинито. В министерството вече са го кръстили "Пеевски с пагони". Можело да оглави познатата му агенция на военните клубове и военните станции, а имал шанс дори да стане зам.-министър и пак да отговаря за тях и келепира от армейските почивни домове. Ясно е, в чия каса ще влиза този келепир....

Медиен съветник  на Каракачанов ще бъде журналистът от "24 часа" Любомир Денов.

Идва ред и на един позабравен герой от близкото минало. След като остава без работа като пиар на Българска народна банка, за шефското място на пресцентъра в министерството на отбраната е гласен съратникът на Каракачанов във ВМРО от години Александър Урумов. "Пази Боже сляпо да прогледа!..."  - кръстели се служители на МО като чули новината. Урумов защитаваше до последно Иван Искров като съучастник в мисията по фалирането на КТБ.

Екипът на Каракачанов се попълва и с видни армейски гербаджии, които през всичките четири месеца на управление на служебното правителство бяха излезли в болнични. Изведнъж оздравя кадровик №1 на министерството Антон Ластарджиев. В близките дни се очаква да се завърне оздравял и шефът на агенция "Военни клубове и военно почивно дело" Петър Манолов.

Сред изброените кадри, на които очевидно ще разчита Каракачанов, не се забелязва нито едно име, което да е вещо по модернизиране на армията, реформиране на нейни структури и доближаване до натовските стандарти.

Калин Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4228 |22.10.2016 Обраха къщата на Ирина Папазова . 2| 10659 |30.09.2016 Каролев: Байганьовско осиране или сделка-това е рокадата Ирина-Кристалина . 3| 3737 |19.09.2016 Сакскобургготски за ”Ирина-Кристалина”: Абсурд и резил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads