Реклама / Ads
7| 19993 |10.05.2017 МИСТЕРИИ

КОЙ броил 1 млн. лева за поста главсек на МВР

.
Младен Маринов / в средата/ заедно с шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов /вляво/ и Георги Арабаджиев-зам.-главен секретар Източник: БГНЕС
Мафиотският кръг КОЙ броил 1 млн. лева на виден представител на ГЕРБ за поста главен секретар на МВР. Това разкриха пред Фрог нюз източници от парламента.
 
Още в деня, в който новият шеф на вътрешното ведомство Валентин Радев влезе в сградата на ул. „Шести септември”, той обяви , че си е избрал главен секретар и това е директорът на СДВР Младен Маринов. Седмица по-рано името му вече се знаеше и се коментираше открито в парламентарната група на ГЕРБ.

Медията ни публикува твърде притеснителни данни от биографията на Маринов, чиято кариера стремглаво тръгна нагоре по времето на кабинета „Орешарски”.

Информацията, че заедно със Светлозар Лазаров са работили за подземния бос Мето Илиенски и до ден днешен не е опровергана. Полицаи с дълъг стаж свързват Маринов и със скандално известния бизнесмен Арбен Хавальов, съден за ДДС-измами, използване на фалшива самоличност. Според сайтът „Биволъ” той е уличен за незаконно придобито имущество и е особено близък до бизнесмен на ДПС, свързан с прословутите „обръчи от фирми”. Любопитното е, че снимка на Хавальов и Светлозар Лазаров се появи в публичното пространство в началото на 2015 г., когато Лазаров стана главен секретар. Двамата са фотографирани да вдигат семейна наздравица в руски ресторант. Под снимката, качена в социалната мрежа от самия Хавальов пише: „Да ни е жив и здрав Главния секретар на МВР. Наздраве!”. Часове след като гръмна скандалът, достъпът до профила на Хавальов беше ограничен.

Любопитни подробности разказват ченгета за времето, в което Младен Маринов е бил началник в т. нар. "Специализирани полицейски сили”, наричани накратко СПС-та.

Твърди се, че служители били на заплата към известни баровци, като задачата им били да ги съпровождат безпрепятствено от баровете до домовете им. Наред с това се събирали компромати за въпросните хора. И досега не е ясно как чувствителната информация за тях е била използвана.

Припомняме ви, че Младен Маринов няма грам опит като криминалист. По тази причина не е хванал и един бандит.  Никога не е работил срещу организираната престъпност.  Цялата си кариера е трупал само  в охранителна полиция. Връх в кариерата му се счита охраната около парламента по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4382 |09.05.2015 Борисов: Изброили са ми магнолиите, дърветата, улуците, дюшемето . 5| 5779 |27.01.2015 Убитата Стоянова броила 40 бона за апартамент, струващ 120 . 12| 4866 |07.12.2014 Д. Гогов за „Южен поток”: Не сме броили 100 млн. за земя, за тръби..., нищо не губим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads