Реклама / Ads
3| 8695 |14.05.2017 ПОЛИТИКА

Миков изстреля снаряди срещу промените на Нинова

.
Михаил Миков
Погрешен подход е да се разделя парламентарната група и Изпълнителното бюро на партията. Това смята бившият председател на БСП Михаил Миков. Според него промените в Устава показват, че са основателни обвиненията срещу лидера на БСП, че управлява партията еднолично.
 
"Александър Симов и Стоян Мирчев се изваждат защото са с ясен ляв профил, млади хора, в същото време остават хора отдавна прекрачили пенсионната възраст. А в същото време казваш, че подмладяваш партията", коментира пред Нова телевизия бившият лидер на БСП Михаил Миков.

"Това по предложение на Нинова бяха извадени с явно гласуване, това е нейна отговорност", каза още Миков.

По думите му, в момента няма ясно разпределени функции и отговорности в партията.

"Нинова се опитва да бъде центъра между ръководството и парламентарната група. Търси се не колективно ръководство, а еднолична власт и прилага двойни стандарти", коментира той.

"Гергов активно участваше в нейното избиране, участваше във формирането на тази политика, от която днес страда. Когато говоря за късане на опашката на гущера визирам тези, които искат да управляват чрез задкулисие и сделки. Очевидно е ставало дума не само за политически въпроси - например, отказахме се да променяме плоския данък", каза още Миков.

"Какво значи да овладееш БСП, тя не е фирма. Когато една фирма има над 100 годишна история посегне към методите на едноличното управление това ще има много тежки посрледици. Най-тежката последица е отлив на доверие. Има демотивация в редица партийни членове и кадри на партията. Иначе количествено нещата стоят добре", заяви Миков.

"След промените беше едно, сега, когато собствеността вече е преразпределена се появяват нови играчи, които искат да влияят върху политиката. Нинова може би трябва да каже кой се е опитвал да и повлия за коалиция с ГЕРБ", каза още бившият лидер на БСП.

"Предлагали са ми срещи, като тази в ЦУМ, външни офиси, но не съм приемал", съобщи той, но отказа да назове с кого и по какви въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3123 |20.04.2024 Експерт: "Булгаргаз" няма експертния и кадрови капацитет да бъде играч на международния пазар с "Боташ" . 9| 2512 |19.04.2024 Кирил Петков съзря тайна завера между Борисов, Радев и Пеевски . 13| 13945 |18.04.2024 "В Скопие прекалиха". Графити зоват срещу българите в Северна Македония . 7| 13357 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads