Международна практическа конференция „Дигитални измами и киберсигурност“

0

|

3752

|15.05.2017
Международна практическа конференция „Дигитални измами и киберсигурност“

Университета за национално и световно стопанство съвместно с Асоциация на сертифицираните експерти по разкриване на измами-България (АСЕРИ-БЪЛГАРИЯ) организират първата международна научно-практическа конференция на тема „Дигитални измами и киберсигурност“. По време на конференцията ще бъдат изнесени пленарни доклади по теми, свързани с електронните измами и киберсигурността от лектори от публичния и частния сектор, както и от висши учебни заведения.


Очакват се гости от Прокуратура, МВР, съдебни експерти, преподаватели от УНСС и други висши учебни заведения, както и експерти от частния сектор и се осъществява в партньорство с Fibank.

 

Конференцията е целодневна и ще се проведе на 17.05.2017 г. (сряда) с начален час 08:30 часа в сградата на УНСС. Входът за участие е безплатен. Заявки за регистрация за участие се приемат до 15.05.2017 г. на сайта на АСЕРИ-БЪЛГАРИЯ на адрес http://acfe.bg/Кevents/cyber-fraud-conference-2017,  където е публикувана и програмата на конференцията.

 

Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами-България (АСЕРИ-БЪЛГАРИЯ) е сдружение, учредено съгласно разпоредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел като юридическо лице с нестопанска цел. Сдружението действа по Единните правила на клоновете на международната американска  организация Асоциация на Сертифицираните Експерти по Разкриване на Измами, САЩ (ACFE). Сдружението е учредено през 2007 г. от 10 български граждани, придобили сертификата за експерти по разкриване на измами (CFE) от ACFE в резултат на проведеното обучение. Сдружението е регистрирано като официален клон на ACFE през 2011 г. на основание подписано споразумение и петиция от членовете на сдружението, изпратена до международната организация. Към настоящия момент в сдружението наброява 48 членове, от които 16 са сертифицирани и 32 – асоциирани. Наблюдава се засилен интерес към членство, както от представители на публичния сектор, така и на частния.

Мисията на сдружението се изразява в осъществяване на дейност, изразяваща се в превенция и обучение за предотвратяване и разкриване на измами, свързани с използването на икономическата, финансовата и обществената системи за лично облагодетелстване.

 

Основните цели на сдружението са свързани с популяризиране напредъка в разкриването и предотвратяването на измами, чрез разпространяване на знания и взаимодействие между неговите членове; повишаване квалификацията на неговите членове чрез прилагане на добрите практики при разкриването на измами; осъществяване на сътрудничество с държавни и общински органи и други организации за подпомагане прилагането на различни методи и техники при разкриването на измами; взаимодействие с компетентните органи за подобряване на нормативната уредба и практиката във връзка с разкриване и предотвратяване на измами и корупция.

 

Основната дейност на сдружението включва превенция и обучения за предотвратяване и разкриване на измами, свързани с използването на икономическата, финансовата и обществената система за лично облагодетелстване.

Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами – България има подписани меморандум за сътрудничество с Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИВОП), Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори (КПНРО), както и Института на вътрешните одитори в България (ИВОБ).

 

Като резултат от ползотворното действие на подписвания меморандум за сътрудничество АСЕРИ-БЪЛГАРИЯ и УНСС се организира и предстои провеждането на Първа международна научно-практическа конференция на тема „Дигитални измами и киберсигурност“. Организатори са Финансово-счетоводният факултет на УНСС съвместно с Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами (АСЕРИ-България), Юридическия факултет на УНСС, катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“ на УНСС и катедра „Национална и регионална сигурност“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Chris Cornell ”Fell On Black Days” Soundgarden Cover Live @ SiriusXM // Lithium

ВРЕМЕТО

времето в София София

+5°

+18°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+4°

+17°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+3°

+12°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+8°

+22°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+3°

+9°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+2°

+19°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах