Реклама / Ads
0| 5249 |15.05.2017 СВЯТ

Стачка блокира автобуси и влакове в Солун

.
Днес е ден на транспортен хаос в Солун и никой не знае докога ще продължи напрежението между работещите в градския транспорт и ръководството на транспортната компания.
 

Във втория по големина гръцки град единственият обществен транспорт са автобусите. Хората са принудени да пътуват с личните си автомобили и достъпът до центъра на града е няколкочасово изпитание за всички.

 

Шофьорите на градските автобуси този път обявиха безсрочна стачка. Те не са получавали заплати от два месеца. С кордон стачниците блокираха гаражите на градския транспорт, защото част от шофьорите смятат, че тези протести затрудняват само ежедневието на хората и единственият изход е преговори с министерството.

Ръководството на транспортната компания подаде иск до съда да обяви стачката за незаконна и да се принудят шофьорите да започнат работа. Дори поискаха намеса на прокуратурата, защото реално стачката нарушава закона за свободно движение на хора. Синдикатите обаче не отстъпват, съобщава БНР. В същото време жителите на Солун полагат максимални усилия да достигнат до работните си места, а в центъра на града е невъзможно да се паркира.

 

В градския транспорт на Атина са в стачна готовност за три дни, като протестите стартират от утре.

 

Моряците от тази нощ блокират всички гръцки пристанища. На котва остават кораби и фериботи за два дни.

 

Железничарите вече започват да спират влакове по основни направления.

Синдикатите обявиха за сряда обща национална стачка срещу поредния пакет от икономически мерки, които вече се обсъждат в парламента и ще се гласуват в четвъртък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4657 |09.04.2017 Влакове се сблъскаха в Москва, десетки ранени . 2| 4591 |07.04.2017 Протести блокираха Аржентина . 2| 5323 |10.12.2016 Австрия блокира Турция за ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads