Реклама / Ads
2| 5595 |16.05.2017 НОВИНИ

Уволниха постоянният секретар на отбраната Румен Василев

.
Едно от големите уволнения в министерството на отбрана е факт - уволнен е началникът на всички цивилни във ведомството Румен Василев. Той бе назначен на този пост с конкурс на 1 април тази година..
 
Румен Василев е освободен с вчерашна дата. Ще се проведе процедура по избор на нов постоянен секретар.

Назначаването на постоянен секретар на Министерството на отбраната се регламентира от Закона за отбраната и Въоръжените сили (ЗОВС), съобщават от МО. Според чл. 79, ал.3 от ЗОВС изборът на постоянен секретар на Министерството на отбраната се извършва след подбор и съгласуване с министър-председателя. ЗОВС е специален закон и изключва прилагането на Закона за държавния служител по отношение назначаването на постоянен секретар и по-специално прави неприложимо провеждането на конкурс за тази длъжност.

Извършването на подбор за длъжността „постоянен секретар“ е разпредено със заповед на министъра на отбраната, в която е предвидено до подбор да бъдат допуснати всички служители на Министерството на отбраната, които отговарят на условията на чл. 79, ал. 2 от ЗОВС. За сравнение при извършване на подбор за тази длъжност през 2013 г. са били допуснати само служители, които са заемали ръководни длъжности в Министерството на отбраната – директори, заместник-директори и началници на отдели, обясняват от министерството.

След приключване на подбора предложението за назначаването на Румен Василев на длъжност „постоянен секретар“ е съгласувано с министър-председателя, след което е издадена заповед за встъпването му в длъжност.

Василев заема поста, след като мандатът на предшественика му Добромир Тотев изтече. Постоянният секретар е най-висшата административна фигура в министерството. През него трябва да минат всички важни решения относно проектите за превъоръжаване на армията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4781 |10.05.2017 Президентът назначи Младен Маринов за главен секретар на МВР . 2| 4707 |05.05.2017 Мая Манолова: Съдът е секретарка на монополните дружества . 4| 4742 |04.05.2017 Валентин Радев призна: Харесах си Младен Маринов за главен секретар . 0| 3758 |01.05.2017 Помощник на държавния секретар на САЩ отива при Георге Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads