Реклама / Ads
2| 4427 |17.05.2017 НОВИНИ

Цветанов: На ГЕРБ бе идеята да се спре проктозакона за земите по Черноморието

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Ние говорехме с партиите, които формират Обединени патриоти. Не си струва енергията на управленския мандат да бъде разпилявана с подобни спекулации. Обединени патриоти оттеглиха този законопроект. Ние се обадихме и казахме, че по този законопроект няма да можем да поддържаме разговорите с група народни представители.
 
Това каза зам.-председателят на ГЕРБ, коментирайки проектозакона за земите по Черноморието.

Все още не е заработил този Консултативен съвет между политическите ни формации. Трябва да очертаем приоритети със съответните срокове. Така нещата ще се стиковат. Нямаше сътресения, когато казахме на Обединени патриоти, че ще оттеглим подкрепата по законопроекта на Обединени патриоти. Това го обсъждахме преди протеста, разкри той.

През 2011 искахме да направим срок от 6 години за тези земи - до 2017 г. с тези инвестиционни намерения да бъдат приключени. Ние никога не сме искали да се удължава този срок. Придържали сме се към нормите от българския парламент. Бяхме обвинявани, че искаме да застрояваме, презастрояваме.Ние ще се придържаме към нормата, която изтича на 24 май, обясни той.

Той коментира и случая със зам.-министъра, който преди години отдава хитлеристки поздрав. Цветанов потвърди, че зам.-министър Павел Тенев  се оттегля заради нацисткия поздрав. Докато БСП в подобни ситуации развиват своите кадри. Имам предвид Крум Зарков, който бе в едно студио с лидера на БСП. Не говорим за оттегляне на зам.-министъра, а за подадена оставка от самия зам.-министър, уточни той.

Цветанов каза, че министър Валентин Радев наистина не е консутирал с него назначаването на Младен Маринов за главен секретар на МВР.

Управленско решение продиктувано от опита като главен секретар на Георги Костов. Това е решение на министър Владислав Горанов. Така зам.-председателят на ГЕРБ обясни назначаването на Костов за шеф на митниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6283 |16.05.2017 Фрогоко: Функционери на БСП и ГЕРБ учат в Академия за политици . 7| 8554 |17.05.2017 ГЕРБ и ДПС прокарват мажоритарния вот? . 1| 4097 |11.05.2017 Филип Попов: Законопроектът на ГЕРБ за мажоритарния вот е популизъм и демагогия . 3| 7615 |11.05.2017 Проф. Константинов: При мажоритарен вот – 160 депутати от ГЕРБ, 50 – БСП, 30 – ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads