Реклама / Ads
11| 23465 |18.05.2017 ПОЛИТИКА

Осман Октай: Борисов се постави над България, щом управлява с фашисти

.
Осман Октай
Борисов се постави над България, само и само да си реализира мечтата за трето управление. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод управлението на ГЕРБ и ОП. Ето какво още сподели той:
 

- Г-н Октай, представители на Обединени патриоти лъснаха на снимки с фашистки поздрав. Казват, че било шега. Ви така ли го приемате?


- Всичко това е съвсем очаквано за мен. За първи път публично ще призная-гласувах за ГЕРБ и за Бойко Борисов, защото бях убеден, че това е единствената проевропейска партия, от семейството на ЕНП. Смятах, че тази формация колективно се разграничава от националистическите популистки партии и фашистките организации в цяла Европа.  Нямах друг избор, освен да подкрепя ГЕРБ. Днес, обаче лидерът Бойко Борисов безпардонно казва, че тези, които са гласували за ГЕРБ, са го упълномощили да управлява с национал-социалистите, наречени Патриотичен фронт. Аз протестирам срещу употребата ми като гласоподавател на ГЕРБ. Много други хора, които също като мен са дали гласа си за ГЕРБ, не са упълномощавали Борисов да управлява с Фронта, наречен от ЕС фашисти. Там поименно са упоменати като такива и трите „патриотични” формации.

 

Днес публично оттеглям гласа си от ГЕРБ. Призовавам всички, които са гласували за тази партия, подведени от това, че е европейска, да направят същото като мен. Нека всички, които не са съгласни да управлява ГЕРБ и Бойко Борисов заедно с национал-социалистите, наречени фашисти, да ме последват и да си оттеглят публично гласа.

- Но премиерът и управляващите казват, че народът така е решил.
- Никой не е решил Борисов да управлява с фашизоидни елементи. Никой. Това са елементи, които нападат и окървавяват петъчна молитва. В цял свят извършителите гният по затворите. Цял свят видя как лидери на тази формация влачат възрастни жени по границата, правейки се на жандарм. Никой не е забравил как нашите майки бяха също влачени през 1984-1985 г., когато насилствено се смениха имената на мюсюлманите. Тези хора бяха наричани с всевъзможни груби думи. Валяха обиди и цинизми по техен адрес от трибуната на парламента. Тези хора днес са министри и вицепремиери. Никой от гласувалите десни, проевропейски избиратели не е искал Борисов да управлява с тези крайни елементи. Те са на ръба да провокират етнонапрежение във всеки един момент. За пореден път, влизайки във властта, Борисов ни пробута формулата: „България над всичко”. Това не е вярно. Борисов се постави над България, само и само да си реализира мечтата за трето управление. На всяка цена. И всичко това става под фалшивия лозунг за стабилност. Няма как да има стабилност при тези скандали, които гърмят с национал-социалистите и около кадрите на фалшивите патриоти. Те изповядват национал-социалистическите идеи на Хитлер. Те присъстват на форумите на Мари льо Пен и други подобни формации. Пък същите хора развяват руски знамена в центъра на София. Не е вярна тезата на Борисов, че заради стабилността нямаш друг избор, освен коалиция с ОП.

 

- Защо, какво ви смущава?
- Ако за Бойко Борисов и ГЕРБ България беше над всичко, можеха да намерят спокойно друг изход от ситуацията. Така или иначе те управляват със задкулисието. Кадрите на модела КОЙ вече минават през тези национал-социалисти и влизат директно в управлението на страната. Напълно фалшива е позиция на ДПС, че са против патриотите, защото двете формации са като скачени съдове. Ако я нямаше мафията на Ахмед Доган, нямаше да ги има и тези националистически формации. Най-доброто беше Борисов да не се поставя над България и да не ни обяснява как, ако не е той, след него настава потоп. Можеше спокойно да каже: Аз не искам в името на стабилността да изолирам 1,5 млн. мюсюлмани в България, управлявайки с фашистите и национал-социалистите. Не искам да рискувам бъдещето на страната, управлявайки с мафията и модела КОЙ в лицето на ДПС. Оттеглям кандидатурата си за министър-председател, защото България е най-важна за мен. И председателството на Съвета на Европа е над всичко. Апелирам да направим програмно, временно правителство ала Димитър Попов и призовавам за 1,5 г., до приключване на председателството, заедно с БСП да подкрепим такова правителство. И чак догодина есента, променяйки определени закони, важни за нас и Европа, да проведем нормални избори.

 

- Трябва ли през този период да се промени Изборния кодекс, така че да се въведе мажоритарен избор, както народът поиска на референдума?
- Задължително. Много съм любопитен как ще реагира ГЕРБ, след изявленията на отделни депутати на ДПС, че ще подкрепят внесеното предложение за въвеждане на изцяло мажоритарен избор в България. Сега ще се види дали ГЕРБ няма да бъдат разобличени като популисти. Те, смятайки, че нито една политическа партия няма да ги подкрепи, сега флиртуват с проведения референдум.

- Г-н Октай, усеща се че сте много гневен. Защо?

 - Защото, когато Валери Симеонов влачеше възрастната жена на границата, пред моите очи и пред очите на 1,5 млн. мюсюлмани оживя спомена за времето, когато нашите майки бяха влачени по същият начин. Винаги съм бил толерантен. Но стореното от т. нар. патриоти, ме върна във времето, когато антитерористични части, командировани в Североизточна България, откъдето съм и аз, през май 89-та година прогонваха хората към границата. И един от тези беше и Бойко Борисов. Сега е по-страшно от тогава. Защото дори и Тодор Живков не си е позволявал да изолира от властта мюсюлманите. Винаги е имало областни управители, председатели на окръжни съвети. Мюсюлманите са участвали във всички нива във властта. Чувствали са се пълноценни и равнопоставени граждани на тази държава.

 

- Защо смятате, че сегашното положение е по-страшно от преди?
- В момента мюсюлманите са оставени за тотална употреба, както от модела КОЙ на Доган, така и от Реджеп Ердоган. В управлението влязоха хора с доказани зависимости, като министъра на финансите, министъра на икономиката и на земеделието. Всички те са работили с корпорациите на модела КОЙ и Делян Пеевски.

- Какви са настроенията сред мюсюлманите?
- Ситуацията е затишие пред буря. Има голяма тревога след турци, цигани, помаци. Да не мислите, че тези хора не виждат усилията на толкова много пиари, които се опитват да ни кажат как Волен Сидеров се е променил?! Българинът има една много хубава поговорка: Вълкът козината си мени, но нравът- не.

 

- Каква е прогнозата ви за политическото бъдеще на страната?
- С всеки изминал ден гърмят скандали около Валери Симеонов и неговите кадри. Всичко това е на вниманието на Европа, еврейските организации и на мюсюлманите от цял свят. Когато Ердоган е притиснат от Москва, Вашингтон и Европа, единственият му изход е дестабилизация на Балканите и рекет върху държавите на полуострова. Най-лесната мишена за дестабилизация на България от Анкара са българските мюсюлмани.

- От думите ви излиза, че нищо добро не ни чака.
- Нищо добро не чака не само народа, но и Бойко Борисов и ГЕРБ. За това, че се съюзи с тези провокатори на стабилността на държавата. На „патриотите” трябва със закон да им се забрани да се наричат патриоти. Това са хора, които разделят, провокират и конфронтират обществото. Създават постоянно напрежение и етноразделение.

 
- Вие можете ли да се наречете патриот?
- Винаги съм заемал патриотична позиция в името на Българи още от 90-те години. За това винаги съм се конфронтирал с мафиотските структури на Доган. Не случайно още през 93-та година по мое предложение, основателите на ДПС- образованите турци, решиха да се закри ДПС. Защото още тогава знаехме, че един ден ще се роди крайният български и крайният турски национализъм. Все неща, които ще разрушават стабилността на България. И днес сме свидетели на всичко това.

Интервю на Катя Илиева  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12016 |14.05.2017 Софиянски: След 7-8 години управление на Борисов, нищо не те сащисва . 12| 8810 |06.05.2017 Златева: Решението да откажа на Борисов е лично мое . 19| 21695 |03.05.2017 Народът ги не ще, но Борисов насила ги натриса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads