Реклама / Ads
5| 4520 |18.05.2017 НОВИНИ

Ангелкова обеща евтини чадъри и шезлонги това лято

.
Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон в региона.
 
Това съобщиха от Министерството на туризма. Едни от примерите е морски плаж „Къмпинг Нестинарка“, където цената за 1 бр. чадър е 0,36 лв. и за шезлонг – 0,36 лв.

 

 

На „Къмпинг Оазис“ това лято цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв. В срещата участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ.

 


„Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри“, припомни министър Ангелкова. Тя бе категорична, че основен приоритет в работата й е броят на неохраняемите плажове да бъде намален. „Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона.

 

С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново“, каза още тя.
"Всички данни, които имаме до момента показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7% и 10%", посочи министъра. Тя увери, че и през това лято ще има мобилни екипи, които ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем.

 

Те ще реагират максимално бързо на подадените сигнали. Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете. Министър Николина Ангелкова информира, че в момента се работи и по развитието на онлайн платформата, чрез която могат да се проверят цените на шезлонгите и чадърите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4537 |11.05.2017 Валентин Радев обеща да няма резки промени в МВР . 0| 3921 |07.05.2017 Ангелкова: До 300 000 българи почиват в чужбина . 4| 3898 |19.04.2017 Валери Симеонов обеща тотална ревизия в енергетиката . 1| 4401 |15.04.2017 Брюксел не ни е обещавал отпадане на мониторинга през 2019-а

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads