Реклама / Ads
0| 4987 |18.05.2017 НОВИНИ

Двама са кандидатите за шеф на СРС

.
Двама са кандидатите за председател на Софийския районен съд. Те са съдите Петър Савчев и Александър Ангелов от СРС, съобщи ”Правен свят”.
 

Днес изтече срокът за подаване на документи за участие в процедурата по избор на председател на СРС. Има вероятност да постъпят и други кандидатури, но по пощата. Това е втората процедура, а първата бе прекратена, след като не се яви нито един желаещ за административен ръководител.

 

До избора се стигна, след като в края на миналата година цялото ръководство на СРС подаде оставка в знак на несъгласие с политиката на Висшия съдебен съвет по отношение на свръхнатовареността на съдиите и ниското заплащане на съдебните служители. Сега бившият шеф на СРС Методи Лалов е кандидат за член на съвета.

 

Петър Савчев е бил три години съдебен помощник във ВКС, а от 2008 г. е граждански съдия в СРС. Една от основните цели, които си е поставил в концепцията е да спечели доверието на колегите си, съдебните служители, адвокати и др.

 

"Приемам предизвикателството, и подхождам с оптимизъм, като не се съмнявам, че тайната към срещата с доверието на горепосочените лица е равното, справедливо отношение към тях, основано на зачитане на личното им достойнство и професионални качества. И в същото време - балансирано и законно, но критично отношение към проявени слабости. Считам, че този равен подход е фундаменталната база, без която всяко друго надграждане на съда е обречено, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Уверен съм, че съм способен да дам това равно отношение, не само поради детайлното ми познание на съдопроизводствения процес, но и поради моята необвързаност.

 

 Необвързаност от членуване във всякакви организации; необвързаност от дисциплинарни, наказателни и други процедури; необвързаност от несправяне с работата; необвързаност от материална зависимост; необвързаност от социална нереализация... Позволявам си този по-емоционален, неприсъщ за съдията тон, тъй като вярвам изключително много в резултата от равния подход и в умението си да го осъществя. Нека тук да посоча и това, че считам за мое предимство за заемане поста председател на съда и обстоятелството, че съм запознат в детайли с трудово-правната материя, която прилагам като съдия", пише в концепцията си Савчев.

 

Вторият кандидат - Александър Ангелов, е в съдебната система от 2009 г., преди това е бил инспектор в Криминална полиция. В периода 2009-2012 г. е бил младши съдия в Монтана, а после преминава в СРС - първо като командирован, а от миналата година вече и за постоянно. Според данните в атестационния му формуляр, той изпълнява надлежно задълженията си, не е наказван, ИВСС не е констатирал нарушения в работата му, а оценката за работата му е много добра - 95 точки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4712 |18.05.2017 Двама души са ранени при производствена авария в ”Стомана” Перник . 0| 4032 |08.05.2017 Украйна върна двама руски журналисти от ”Евровизия” . 0| 3705 |03.05.2017 Махнаха двама зам.-министри от служебния кабинет . 1| 7252 |03.05.2017 Кандидатите за министри се събраха при Борисов (Обновена)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads