Реклама / Ads
3| 5268 |24.05.2017 НОВИНИ

Вътрешният министър: Ще има полицаи във всяко село

.
Валентин Радев Източник: bTV
Допълнително служители на реда ще бъдат разположени на местата, където натискът в криминогенната обстановка е най-голям. За целта е направена специална карта. Това каза вътрешния министър Валентин Радев и обясни, че ще се изпълни предизборното обещание да има полицай във всяко село.
 
В момента пряка терористична заплаха за България няма, коментира той горещата тема с атентата в Манчестър. По думите му е притеснително, че атентаторът от Манчестър е успял да стигне до взривни вещества и да ги използва. "Има подготовка, дори и младежът да е бил сам", отбеляза Радев, като допълни, че тепърва ще става ясно дали атентаторът е получил помощ от някого.

Според Радев слабости при мерките за сигурност трябва да се търсят и при британските власти като цяло, и при охраната на конкретното събитие.

„Първо той не трябва да стига до взривни вещества. Тези, които охраняват, пък не трябва да намаляват режима дори и след края на събитието”, каза министърът.

Според МВР шефа една от причините страната ни да не е „атрактивна” е, че терористите търсят широк отзвук от действията си.

Атентаторът от Манчестър - "тихо момче", обърнало се към радикалния ислям Абеди и брат му са посещавали Ислямския център на Манчестър

„Едно е да се случи в Лондон, Париж или Брюксел, съвсем друго е, ако се случи на наша територия. Тези  хора търсят голям отзвук, за да се чуят някакви техни искания или да покажат недоволство”, коментира Валентин Радев.

Дано се опазваме от това. Полагаме всички усилия, а службите се готвят постоянно, допълни министърът. По думите му у нас радикализъм и крайности няма.

До два месеца оградата по границата ни ще бъде завършена, увери в разговора вътрешният министър. Според него България се справя много добре с мигрантския процес.  Външната граница на ЕС се пази много добре, но потенциалната опасност стои, предупреди Радев. Министърът отбеляза, че турските граничари спират голямата част от бежанците, които дори не стигат до предпазното ни съоръжение.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5042 |20.05.2017 Изпращат 770 полицаи по Южното Черноморие . 0| 4396 |16.05.2017 Стотици полицаи изпратиха в последния му път прегазения си колега . 2| 5532 |02.05.2017 МВР се изгаври с десетки пенсионирани полицаи . 4| 3961 |30.04.2017 Здравният министър: Не бих пил вода от Хасково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads