Реклама / Ads
0| 6072 |25.05.2017 МИНАЛО

Ще изграждат Алея на българските царе

.
София ще има Алея на българските царе. Най-вероятно тя ще е в Западния парк. Това стана ясно на официалното представяне на новоучреденото Гражданско сдружение ”Мрежа за инициативи и решения” (МИР).
 
Това беше и първото послание в официалната фейсбук страница на обединението. А Алеята на българските царе и владетели е първата инициатива, с която се заема сдружението. В навечерието на 24 май група инициатори, начело с общинския съветник на София - Симеон Славчев официално представиха сдружение „Мрежа за инициативи и решения". Водещ на събитието бе Ники Кънчев. В препълнената зала проф. Асен Златаров на ул. "Г. С. Раковски" 108 водещият разпита учредителите на МИР и чрез дискусията, присъстващите гости получиха отговори на десетките въпроси, които си задаваха за дейността, задачите и целите на сдружението.

"Политическите партии сами по себе си са слаб организационен модел, защото не гарантират реализация на успешни политики. Ние търсим политически и граждански инструмент, който не просто да формира политическо представителство, но и да делегира доверие в хора, които имат уменията и знанията, за да решават проблеми". Това заяви председателят на новоучреденото Гражданско сдружение "Мрежа за инициативи и решения" Георги Кардашев.

Сред учредителите на МИР има специалисти от практически всички сфери на живота - инженери, лекари, учители, университетски преподаватели, икономисти, финансисти, юристи, политолози, общински съветници, представители на малкия и среден бизнес и браншовите организации в България. Те са готови да работят и протягат ръка към всеки, който иска да стане част от новото гражданско общество на България, което да бъде отговорно към принципите, на които една държава функционира.

Гражданското сдружение ще предлага конкретни решения както на местни, така и на национални проблеми. По този начин ще покажат, че българските граждани трябва да задават дневния ред на политиците, а не обратното. Моделът в България е такъв, че хората буквално са "занимавани" с политика, а сдружение МИР ще направи обратното - хората да станат инициатори на политиките, заявиха учредителите.

„Мрежа за инициативи и решения" вече набеляза основни направления, по които ще работи: независима администрация; силно гражданско общество; повдигане на националния дух; създаване на реална национална доктрина. "Мрежа за инициативи и решения" ще покаже, че може да обедини и насочи гражданската енергия за решаването на местни и национални проблеми, категорични са учредители и членове.

"Личният пример е най-важното, най-мотивиращото и най-надъхващото, защото става заразителен и има ефекта на снежната топка. Именно за това станах учредител на МИР, за да дам личен пример", каза общинския съветник в СОС инж. Симеон Славчев.

Гражданското сдружение МИР не е поредното гражданско сдружение, това е общността, която си поставя за своя цел и своя мисия да изгради една истинска гражданска мрежа в България, в която да участват както всички български граждани, така и останалите граждански, неправителствени и браншови организации, декларираха учредителите на гражданско сдружение МИР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5225 |05.11.2016 Почетоха паметта на българските воини на македонската "Шипка" . 8| 6010 |10.03.2016 Отбелязваме Деня на спасението на българските евреи . 0| 8907 |24.06.2015 Фрог око: Днес е рожден ден на българските партизани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads