Реклама / Ads
0| 12956 |26.05.2017 МИСТЕРИИ

Сделката за „Авионамс“ – наръчник за ограбване на КТБ

.
Близо 2 млн. лева са влезли в джобовете на юрисконсулти и ЧСИ, платени от синдиците на КТБ, т.е. от парите на вложителите в КТБ, само от сделката с „Авионамс“.
 

Преди 10 дни държавата, чрез Министерството на икономиката, обяви, че  „Авионамс“ окончателно e станал собственост на държавата.  Това е директно ощетяване на вложителите,  защото близо 2 милиона са отклонени от масата на несъстоятелността. В документа по-долу ще видите, че  1 192 600 лева са възнагражденията на юрисконсулти, 680 551 лева е пропорционалната такса за ЧСИ Стоян Якимов, а таксите и разноските на КТБ са още 33 417 лв.

 

Вместо синдиците на КТБ да наемат хора, които срещу трудово възнаграждение да свършат тази работа, те плащат на армия от юрисконсулти.  В адвокатските среди упорито се говори, че между 50 и 70 % от тези възнаграждения се връщат  където трябва.

 

"Авионамс" АД - бившият "Терем - Георги Бенковски", е един от най-големите заводи за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа. Основната част от завода е разположена в района на авиобаза "Граф Игнатиево".  Компанията беше един от активите на КТБ. През май миналата година 2 090 729 акции на „Авионамс” АД, собственост на "Хедж Инвестмънт България" АД, бяха предложени за продажба и Държавната консолидационна  компания предложи да заплати за тях 28 941 111 лева.

 

Преминаването в собственост на държавата стана възможно, след като постановление на частен съдебен изпълнител влезе в сила. С него по съдебен ред се потвърди обявяването на Държавната консолидационна компания за купувач на продадените на публична продан от синдиците на КТБ акции на дружеството. Сделката е сключена в ущърб на вложителите на КТБ, защото цената им е занижена многократно.

 

Парадоксалното е, че именно държавата, като купувач, целенасочено ощетява още веднъж всички пострадали от фалита на банката, извършен с нейното и на прокуратурата участие.

 

След всички манипулации по „усваяването” на актива „Авионамс” АД, жизненоважни за крайните бенефициенти от фалита на КТБ лица и институции, в т.ч. и българската държава в лицето на БКК, след изплащането на космически и недължими в нормални обстоятелства и немафиотизирани държави разходи и хонорари, в масата на несъстоятелността на банката влизат около 20 млн.лв. срещу кредит от 80 млн.лв., който частна българска фирма – потенциален купувач, бе предложила за акциите на „Авионамс” АД, платими директно на КТБ.

 

Това, което не съобщиха медиите е, че срещу тази сделка НПО „Ние, гражданите“ има  подаден сигнал в Прокуратурата и множество публикации. Например „Унищожаването на КТБ – наръчник за грабители. Защо не можем да ремонтираме сами самолетите си МиГ

 

Ще ви припомним, че през лятото на 2014 г. лично Нели Кордоска, която сега е във Фонда за гарантиране на влоговете, отказа жизнено важни средства на едно дете.  Беше отказан достъп до дарителската сметка на болно дете. Тогава майката на детето отправи молба до БНБ и до квесторите на КТБ АД, с която кратко и ясно описа случая на болното си дете, което е със степен на увреждане 89% и може да бъде обслужвано само с чужда помощ. Пояснено беше на чиновниците от БНБ, че за лечението на детето и налагащите се изследвания е открита дарителска сметка в КТБ АД, проведени са множество кампании за набиране на средства, включително и сред служители на МВР. За покриване на месечните разходи за детето бяха необходими средства в диапазона от 156 до 527 лева, както и за лекарства около 100 лева.

 

Ще напомним на българските граждани, 1 200 000 от тях директно засегнати от бързи изпълнителни произовдства, че за започването на изпълнително дело се попълва само един формуляр. Обикновено тази рутинна операция се извършва от адвокатски сътрудник или секретар и цената й достига до 200 (двеста) лева, независимо от размера на претендирания дълг. 200 лева, а не 1 192 600 лева!!!

 

Вижте протоколът за разпределението на хонорарите от сделката за „Авионамс“ АД:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3357 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3687 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2911 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5331 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads