Реклама / Ads
0| 5412 |26.05.2017 НОВИНИ

В. Радев: Може да има сливане и разделяне на дирекции в МВР

.
Валентин Радев Източник: БГНЕС
Вътрешният министър Валентин Радев и синдикатите в системата на МВР се договориха за създаването на функционален модел с цел оптимизация на работата на вътрешното ведомство. Министър Радев проведе среща с представители на синдикалните организации във ведомството.
 

„Това беше първата опознавателна среща с представителите на седемте синдиката. На нея присъстваха още началникът на кабинета и заместник-министър Балабанов, който ще отговаря за синдикатите и за Съвета за синдикално сътрудничество“, каза министър Радев, цитира БГНЕС.

 

Той е запознал синдикатите с приоритетите на ръководеното от него министерство. На първо място това е борбата с битовата престъпност, а на второ – войната по пътищата.

 

„Първото нещо, за което се договорихме, е да се изпълни един функционален модел с външен поглед. Той ще бъде възможен на външни експерти и към тях ще бъде прибавен един вътрешен. Те ще бъдат сравнени. Целта е да се подобри работата на това мегаминистерство, обрасло през годините с много служби, някои от които с дублиращи се функции“, обяви Радев.

 

На въпрос какво означава функционален модел и означава ли това, че ще се стигне до съкращения, вътрешният министър отговори: „Вие веднага се хващате за съкращенията. Функционален модел означава да се види структурата на министерството. През годините към него има много добавени структури. Например 112, КАТ, регистрации и др. Като се направи този функционален модел ще се види най-малкото дали има дублиране на дейности. Не може да имаш обществени поръчки в една мегадирекция и обществени поръчки в една нова дирекция, която е временно създадена с някаква цел. Всичко ще бъде поправено с диалог“. Радев обясни, че става дума за подобрения и все още не става дума за никакви съкращения. „Все още не знам какво ще излезе от този функционален модел и какво ще бъде преструктурирано“, каза вътрешният министър, но не изключи да има сливания и разделяния на дирекции в МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 14469 |26.05.2017 Борисов отвърна на Радев: Самолетите не са толкова важни, ще чакат . 0| 9552 |26.05.2017 В. Радев: С мантрата кой е Живков и кои са ГЕРБ няма да стигнем доникъде . 2| 4103 |25.05.2017 Радев: По-силна борба срещу тероризма - по-малко мигрантски потоци . 4| 4658 |23.05.2017 Марешки: Не можем да реагираме адекватно на тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads