Реклама / Ads
2| 6972 |27.05.2017 НОВИНИ

Методи Лалов: Прокурорите са в ступор от страх!

.
Прокурорите са в ступор от страх. Нито един не поиска проверка за ”ЦУМ-гейт”. Така бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов коментира пред Би Ти Ви липсата на реакция в съдебната система след срещата между собственика на ”Овергаз” и издател на в. ”Сега” Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров в кабинета на бизнесмена Георги Гергов.
 
Лалов подаде оставка от СРС успоредно с протеста на работещи в съда заради свръхнатовареността и отказа, според него, на ВСС да се реши този проблем.

Нито един прокурор не се зае да направи проверка. Не да кажат, че има нарушение, както казват една част от наблюдателите, а да провери. В процеса на тази проверка ще видим какво ще стане, но няма един такъв.

 

Аз познавам много достойни млади хора, които са компетентни, но не смеят, защото трябва да рискуват кариерата си, да рискуват евентуален реваншизъм, заяви Лалов пред bTV. 

Когато имаме начело на прокуратурата човек, който казва "Аз няма да обяснявам какво правя". Нищо по-логично от това, когато има обществен интерес и чувстваш, че си прав, да сложиш на масата всички карти и да разкажеш какво е станало. Когато отказваш, значи криеш нещо или поне създаваш такова впечатление. Не може да има мислене у един юрист, че той не дължи проверка, подчерта той. 

 

По повод изпратения от четири партии сигнал до Европейската комисия за "ЦУМ-гейт" Лалов обяви, че е страхотно, че има такова искане, но в същото време е трагично, защото са само четири. 

 

"Трагично е, че трябва да молим съседа да ни оправя нашите бакии, след като ние трябва сами да можем да оправим това", коментира бившият председател на СРС. 

Явно сме свикнали нашият дом да бъде кочина и това ни харесва, само единици са недоволни от това и те биват наричани как ли не - "маргинал", "кърлеж". Когато гори част от дома ви и тези, които трябва да гасят пожара, седят и гледат телевизия, е ясно, че трябва да потърсиш помощ отстрани, допълни той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4439 |27.05.2017 Започва изслушването на прокурорите кандидати за ВСС . 7| 8672 |21.05.2017 Методи Лалов: Борисов взе страната на Цацаров в скандала Цумгейт . 5| 4169 |28.04.2017 Асоциацията на прокурорите брани Цацаров като Матросов . 0| 3746 |26.04.2017 Цял работен ден прекараха прокурорите в НЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads