Реклама / Ads
0| 4405 |28.05.2017 НОВИНИ

Томислав Дончев: Няма промяна в приоритетите за модернизация на армията

.
Дни след като премиерът Бойко Борисов обяви, че: ”Самолетът не е най-важното в една армия”, вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че няма промяна в приоритетите на за модернизация на армията по отношение на закупуването на нови изтребители.
 

Пред Българското национално радио вицепремиерът Томислав Дончев заяви: "Без да ставам анализатор на думите на премиера, не мисля, че има промяна в позицията. Това, което е коментирано неведнъж, и това, което той мисли, че коментира, е, че освен придобиването на нов многоцелеви изтребител, ние имаме и други проекти, свързани с флота и сухопътните сили".

 

Според вицепремиера, който отговаря за европейските фондове, от ръководството на армията и от военния министър се очаква на първо място да представи план как се процедира оттам нататък. Дончев очаква от военното ръководство да каже след решението от служебния кабинет, когато обявиха, че е избран типа изтребител за армията ни. Вицепремиерът по еврофондовете очаква да има яснота и за: "безспорната нужда от нова машина за сухопътните сили". Всички тези проекти трябва да вървят, каза Дончев.

Той припомни, че избора, преговорите, самата процедура ще отнеме месеци. Освен това, когато говорим за един подобен проект, тук огромно значение има не само качеството на машината, а и куп други детайли - как ще се поддържа тази машина, на каква стойност, освен това от значение са т. нар. програми за индустриално сътрудничество - когато се усвоява една подобна техника, нормално е държавата бенефициент да има претенции колкото се може по-голяма част, хайде да не е от изработката, поне от поддръжката на въпросната машина да се случва в страната, поясни вицепремиерът.

 

Относно изказването на руския президент Владимир Путин за славянската азбука Томислав Дончев коментира шеговито, че се радва, че лидери на държави по света са изключително съпричастни към този светъл български празник.

"Това е шеговитият ракурс. Иначе ако се опитам да направя един по-дълбок анализ, изказването, да приемем, че от географска гледна точка може да мине за коректно, но от историческа, историческа не знам дали проблемът е в самото изказване или в перцепцията", каза Дончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4704 |28.05.2017 Фандъкова: Университети, които бълват кадри без покритие, да нямат държавно финансиране . 2| 5327 |27.05.2017 Цацаров: Лозан Панов никога няма да ми стане приятел . 1| 6419 |26.05.2017 Цацаров: Няма какво да се крие за КТБ . 0| 9552 |26.05.2017 В. Радев: С мантрата кой е Живков и кои са ГЕРБ няма да стигнем доникъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads