Реклама / Ads
1| 5390 |28.05.2017 НОВИНИ

Представител на българската общност бит в Украйна

.
Битият от украински националисти член на изпълкома на Белгород-Днестровския градски съвет Василий Кащи, който е представител на българската общност в Украйна, остава в болница, съобщи ”Таймер”.
 

 На 18 май той бе бит, залят със зелена течност и за малко да бъде захвърлен в кофа за боклук. Нападателите са активисти от Одеса. Те са отишли в Белгород-Днестровский за да заставят членовете на изпълкома на местния градски съвет да гласуват "както трябва" за разработване на детайлен план на територия, на която да бъде построен храм на Украйнската православна църква, подчинена на Киевския патрирах.

 

Последиците от това нападение са тежки. Чиновникът е в болница, където се лекува от химическото изгаряне на очите и черепно-мозъчна травма. Информацията е потвърдена от главния лекар на болницата на Белгра-Днестровския район Игор Десятник.

Аккерманският бизнесмен и меценат е със сериозно изгаряне на очите и сътресение на мозъка.

Пред изданието Василий Кащи заяви, че възнамерява да потърси справедливост и законно наказание за своите насилници.

 

"Не мисля да се отказвам от убежденията си и винаги назовавам нещата така, както заслужават да бъдат назовавани", каза той.

"Вярвам, че негодниците няма да бъдат подминати от Божията Десница и това не е моя работа. Истината, рано или късно, възтържествува. Позвъниха ми от ОССЕ, интересуваха се от подробности на произшествието.

 

Открито им казах всичко, което мисля за тези негодници и за това какво става в страната. Ще доведа делото до логическия край и се надявам престъпниците да получат своето", заяви нападнатия Василий Кащи, който е представител на българската общност в Украйна.

 

По-рано пред moldavanka.info украинският депутат от български произход Антон Киссе обяви, че е потърсил съдействие от Силите за сигурност на Украйна и към председателя на Одеската областна държавна администрация Максим Степанов с искане да бъде разследвано нападението над Василий Кащи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4247 |25.05.2017 Премиерът се срещна с номиниралите Българската православна църква за Нобел за мир . 0| 4399 |24.05.2017 Полски дипломати рецитираха българската класика за 24 май . 4| 4514 |12.05.2017 Трайчо Трайков: Чудни неща стават в българската политика . 9| 9791 |09.05.2017 Българската идеология: Европа ще ни храни, Америка ще ни брани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads