Реклама / Ads
7| 8407 |30.05.2017 НОВИНИ

Семейство Кирови: „Наглите“ си платиха свободата с нашите пари

.
Иван Киров
„Защо тези хора с дебели криминални досиета не лежат по-дълго при строг режим, а ги освобождават ? Те са си платили. С нашите пари са си платили освобождаването.
 
Ние дадохме на над 1 млн. лв. откуп  и останалите над 3 млн. лв. И ги няма парите“, това заяви пред Нова телевизия Иван Киров, син на отвлечения бизнесмен от „Наглите“ Киро Киров.

 

Вчера стана ясно, че двама от бандата Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца ще излязат от затвора за „добро поведение“.

„Ако се появат тези пари сега, ще ги върнат ли в затвора ? Тези наказания са с преватнтивна цел. Искам да питам къде са ни парите, ще ни бъдат ли върнати тези пари. Обезщетени ли са финансово тези 12 семейства, които станаха жертви на „Наглите“. Тези семейства са унищожени“, допълни Киров.

 

Той разказа, че бандитите лежат не за 12 отвличани, а за 1.

„На мен държавата като примерен гражданин дава ли ми втори шанс? Страхувам се. Кой ще ми гарантира сигурността на семейството. Те могат да  тръгнат да отмъщават“, каза синът на Киро Киров.

 

Според него по този начин съдебната система реабилитира престъпници.

„Това ли е правосъдието ? На тези пари 517 000 евро които им предадох, съм платил данък. Тоест взел съм от фирмата си  670 000 евро , като съм платил данък, за да им предам 517 000 евро. „Наглите“ не са ми издали фактура. наглите не са ми издали фактура. Платил съм данък печалба.
В Холандия на жертва на отвличане за 15 млн. евро откуп му опростиха данъците, а тук такива неща няма“, гневен е Иван Киров.

 

Бизнесменът попита как се правят 3 млн. лв печалба с честен труд.

„По-добре е да станем престъпници, а не почтени хора. Това са хората, които рязаха уши и пръсти. Това са убийци. Казваха ми искаш ли да върнем бащата ти на парчета ? А сега излизат на свобода“, допълни той.

 

Това е наглост. Тези хора излизат на свобода, защото имали добро поведение. Учуден съм и не мога да разбера. Това каза пред  БТВ  баща му Киро Киров.

 Шокиран съм. Ако се окаже, че двамата не са превъзпитани, кой ще отговаря? Не вярвам и двамата да са станали добри хора. Когато те излязат от затвора, ще харчат моите пари. 3 млн. лева така и не бяха намерени. Ако те са превъзпитани, когато излязат трябва да почнат да работят.

Те са осъдени да заплатят обезщетения на отвлечените от тях жертви. Неприятно ми е да се връщам към онези спомени. Не разговарям по тази тема дори със сина ми. Ако се случи тези хора да продължат със своята дейност, кой ще отговаря? Разочарован съм. Дай Боже всичко да е наред. Държавата не ни оказа никаква подкрепа, разкри Киров.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5320 |29.05.2017 Баща на похитен от „Наглите“: У нас липсва елементарна справедливост . 4| 3725 |10.04.2017 Семейството на починалото от морбили бебе вини лекарите . 0| 6224 |13.03.2017 Илияна Йотова: Недопустим е случаят с Кортези и сирийското семейство . 1| 4121 |07.03.2017 Заплашиха свещеник, приютил сирийско семейство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads