Реклама / Ads
20| 5894 |11.07.2009 НОВИНИ

"Не" на "Формула 1" за българите, болид до коптор не вирее!

.
“Благодаря на организаторите! Пак ще проведем състезание в страна, където хората няма да разпознаят болид, дори да мине покрай калните им колиби." "Толкова ли им е трудно да кажат: "Не, няма да правим Формула 1 там, защото няма да има публика?!"
 







Това са само част от коментарите в официалната страница на "Формула 1" по повод писта в Бъгария, за чието състезание така припряно се натиска нашата федерация. "Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) Богдан Николов обяви, че България ще подпише договор за домакинството на кръг от Формула 1 с промоутъра на световния шампионат Бърни Екълстоун.Договорът вече е одобрен от Международната автомобилна федерация (ФИА) и промотърската компания на Екълстоун ФОМ. Той е за домакинство от 2011 до 2015 г., с опция за продължаването му до 2020 г. Ние трябва да решим дали искаме за 5 или за 10 г. Турция се отказва от Гран при, а Унгария още не е подновила договора си. Така оставаме единствените домакини в района", обясни Николов.

Той разкри, че се планира да бъде изградена една писта, която да приеме Формула 1 и MotoGP, а не както имаше предложения за две отделни съоръжения.
"Трасето ще бъде край Варна или Бургас, това са двете ни предложения. Първоначалният вариант край Плевен отпадна на много ранен етап, защото не отговаря на условията за инфраструктура, действащо летище и хотелска база", обясни президентът на БФМ.
”Самият факт за поканата да обсъждаме възможността за домакинство в България на кръг от Формула 1 е голямо признание за държавата ни и за спортната ни политика,” заяви в Плевен за БТА Румен Петков, който е председател на Организационния комитет за Гран при.

Феновете на Ф1 не са толкова позитивни. “Поне (състезанието ще) е в Европа,” пише недоволен читател от Канада на сайта formula-one.speedtv.com. “По-точно външната граница на Монголия, на пилотите ще им трябват зимни гуми.” Друг фен добавя, “Благодаря на организаторите. Пак ще проведем състезание в страна, където хората няма да разпознаят болид дори да мине покрай калните им колиби. Толкова ли им е трудно да кажат: Не, няма да правим Формула 1 там защото няма да има публика?” Трети фен, този път от САЩ, подхожда с ирония. “Като чуя Формула 1 се сещам за България. Като се сетя за България се сещам за тъпанари, които си дават парите на вятъра. Като си помисля за златна мина, която Бърни (Екълстоун) още не е източил пак се сещам за България. Печелим отвсякъде! Хайде на състезанието!”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4547 |11.07.2009 РЗС ще подкрепи правителство на ГЕРБ и Сините . 6| 4844 |11.07.2009 Б. Борисов с готов списък на министри . 3| 5319 |11.07.2009 Раненият полицай в Своге вече в съзнание . 1| 4680 |11.07.2009 Въвеждат промени в движението в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads