Кардиолог: През лятото само студени течности и храни
![.](/images//voda-bgnes.jpg)
„През лятото инфарктите и инсултите спадат, защото на повечето хора през горещините кръвното спада”, каза в предаването „Здравей, България” кардиологът доц. Сотир Марчев.
Експертът уточни, че при високи температури не трябва да се пият топли напитки. Относно храните кардиологът заяви, че не трябва да се готви – така се спестява топлината, излъчвана от печката. По думите му при жегите трябва да се консумират предимно студени храни.
„Консумирайте повече зеленчуци и плодове и по-малко месо”, посъветва доц. Марчев.
Моля, подкрепете ни.
![Visa](/theme/03/assets/img/pmcards/visa.png)
![Mastercard](/theme/03/assets/img/pmcards/mastercard.png)
![Visa-electron](/theme/03/assets/img/pmcards/visaelectron.png)
![Maestro](/theme/03/assets/img/pmcards/maestro.png)
![PayPal](/theme/03/assets/img/pmcards/paypal.png)
![Epay](/theme/03/assets/img/pmcards/epay.png)